Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Özcan YENİÇERİ

Özcan YENİÇERİ

Muhalefet için ittifak komplosu

Türkiye'deki bütün yandaş ve besleme unsurlar 2019 seçimlerinin ittifaklar arası seçim olması için elinden gelen her provokasyona başvuruyorlar.

Bir yanda AKP/MHP ile AKP listelerine iltica etmiş BBP diğer yanda ise tercihen HDP'nin de içinde bulunduğu muhalefet partilerinden oluşan diğer ittifak. Böyle bir durumda 2019 seçimlerinin AKP için çantada keklik olacağına inanılmaktadır.

Bu yüzden iktidar sahipleri ve onlara ram olan Bahçeli, muhalefete 'siz de ittifak yapın' çağrısında bulunmaktadır.

Bahçeli'nin gelinen bu aşamada kimliksiz, içeriksiz ve yaranma türü bir politika izlemekten başka çaresi yoktur. 

Bu zat iktidarın fiili uygulamalarını hukuki hale getirerek daha önce eleştirdiği iktidarın bütün politikalarını onaylamış bulunmaktadır.

Bahçeli iktidardaki siyasi partinin anayasa dışı fiili uygulamalarını hukuki hale getiren bir sistemin sahibi, hamisi ve savunucusu olmuştur. Bu durum onun AKP'nin onaltı yıllık icraatlarını doğrusu ve yanlışıyla benimsediği ve ibra ettiği anlamına da gelmektedir.

Bahçeli bunu kardeş katlinde olduğu gibi nizam-ı âlem ya da ilahi kelimetullah için değil devletin bekası (!) için yaptığını açık etmiştir. Bu devlet de TC Devleti değil Devlet Bahçeli'dir.

Bahçelinin yüklendiği AKP icraatları!

Toprağın üstündekilerden daha çok altındakilerin kemiklerini sızlatan Bahçeli'nin gönüllü olarak onayladığı ve üstlendiği AKP icraatlarından bazıları şunlardır:

* Oslo, Dolmabahçe, İmralı görüşmeleri ile Akil Adamlar operasyonunu da içine alan Kürt Açılımı;

* Zürih Protokolleri'yle somutlaşan Ermeni Açılımı;

* Kıbrıs'ta kabul edilen Annan Planı'yla gerçekleştirilen Rum açılımı;

* Güneydoğu'yu HDP'ye peşkeş çekmek üzere çıkarılan Büyük Şehir Belediye Yasası;

* ABD'nin Ortadoğu dizaynını esas alan Büyük Ortadoğu Projesi'nin Eş Başkanlığı;

* Milliyetçiliğin ayaklar altına alınması, TC'lerin ve Andımız'ın kaldırılmasıyla alenileşen Türk ve Türk milleti kavramı karşıtlığını;

* "Yüz milyon dolar sen ver... sıfırla" terminolojisi ve ayakkabı kutularındaki dolar ekonomisini;

* "Alo Fatih" hatlarıyla somutlaşan basın özgürlüğünü yok eden benzer AKP uygulamalarını Bahçeli bütünüyle onaylamış ve üstlenmiş bulunmaktadır.

Bahçeli bu siyasetleri uygulayan bir zihniyete Türkiye'nin kaderini teslim etmiş, karşılığında ise

%10'u aşmak için seçim ittifakı yapmıştır.

İttifaklarla cepheleşmiş Türkiye özlemi!

AKP/MHP ittifakı, kendi yaptıkları gibi muhalefetin de ittifak yapmasını böylece Erdoğan'ın muhalefetin tek bir rakiple karşısına çıkılması halinde ipi göğüsleyeceği düşünmektedir.

Bu nedenle iki blok, iki cephe ya da iki ittifak grubu AKP ve MHP tarafından en çok arzulanan durumdur.

Bunun nedeni de şudur: İkili iki ittifak temel itibarıyla Cumhurbaşkanlığı seçimini ikinci tura bırakmamak esası üzerine kuruludur.

Muhalefetteki her partinin aday çıkarması ve partilerin kendi adaylarına oy vermesi seçimi ikinci tura bırakacaktır. AKP'nin Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'ın karşısına ittifak tek bir adayla çıkarsa seçim ikinci tura kalmayabilecektir.

Başında bulunduğu partinin mezarını kazan zat bu nedenle biz "cumhur ittifakı kurduk" siz de "cümbüş ittifakı yapın" diyor.

Muhalefeti PKK'yla ve FETÖ'yle özdeşleştirmeye çalışanların illa ittifak yapın tercihen HDP'yle yapın demesinin amacı bellidir.

Muhalefetin ittifakla seçime iştiraki birinci turda seçimi kaybetmesi anlamına gelmektedir. Çünkü muhalefetin sosyolojik tabanları bir birine yakın değildir. Saadet seçmeni CHP'ye, HDP seçmeni de kendi partisinin dışında bir başka partiye oy vermeyecektir. İYİ Parti'nin ise Cumhurbaşkanı adayı başından bellidir. Sayın Meral Akşener'dir. Muhalefetteki hiçbir parti HDP'nin içinde olduğu bir ittifaka oy vermez.

AKP/MHP ittifakının muhalefeti top yekûn karşıt ittifaka zorlamasının nedeni budur. İttifak muhalefet için tuzaktır. İş ikinci tura kalınca ittifakı Türk Milleti yapacaktır. Muhalefet ittifak tuzağına düşmemelidir!

Yazarın Diğer Yazıları