Saray'ın sesi Abdülkadir Selvi'nin son yazısının okuyanlar gözlerine inanamadı! Muhalefete Erdoğan'ı yenmenin formülü verdi

Saray'ın sesi Abdülkadir Selvi'nin son yazısının okuyanlar gözlerine inanamadı! Muhalefete Erdoğan'ı yenmenin formülü verdi
Saray'a yakınlığıyla bilinen Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında Metropoll Araştırma’nın sahibi Prof. Özer Sencar'ın muhalefet yapmış olduğu seçim tavsiyelerine yer verdi. 

Sencar''ın iktidar yanlısı bir araştırmacı olmadığını ve muhalif olduğunun altını çizen Selvi, "Bana göre yaptığı araştırmaların ışığında doğruları söylemekten çekinmeyen birisidir." dedi.

Ukrayna Savaşı’nda izlediği politikanın Erdoğan’ın ve AKP’nin oylarına katkı yaptığını söylediğini aktaran Selvi, Sencar''ın "AK Parti’nin oyları son birkaç aydır daha aşağıya inmiyor. Eğer Erdoğan, Ukrayna’da barışın sağlanmasında etkili olursa o zaman baskın seçim dahil her yolu deneyebilir çünkü müthiş bir prestij sağlar." tespitlerine yer verdi.

Sadece ekonomideki kötüleşmelerle, 7 Haziran ve İstanbul Seçimleri hariç seçim kaybetmeyen Erdoğan''ın yenileceğini düşmenin, hayal olduğunu belirtilen Selvi''nin köşe yazısında, seçimi kazanmanın formülünü şu şekilde sıraladı:

  1. Kazanabilecek bir aday çıkarmaları lazım. Araştırmalarımızda Mansur Yavaş ile onu takip eden İmamoğlu önde çıkıyor. Erdoğan gibi güçlü bir liderin karşısına sıradan bir aday çıkarırlarsa kazanamazlar.
  2. Muhalefetin adayı açıklandığında, Erdoğan’ın karşısında en az 8-10 puan önde olması lazım.
  3. Kılıçdaroğlu aday olmak istiyor ama Erdoğan’ın 8-10 puan önünde olursa ancak kazanabilir. 5-6 puan önde olsa dahi kazanamaz. Seçim kazanma ustası olan Erdoğan o açığı kapatır.

İlgili Haberler