Muhalefetin derdi Habertürk'ü çok gerdi

Muhalefetin derdi Habertürk'ü çok gerdi
Habertürk'te yayınlanan moderatörlüğünü Hülya Hökenek'in üstlendiği Enine Boyuna adlı programında muhalefetin erken seçin talebi tartışıldı. Gazeteci Zafer Arapkirli sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile programı ti'ye aldı.

Muhalefetin derdi Habertürk'ü çok gerdi. Can alıcı soruyu Zafer Arapkirli sordu

Habertürk''te  yayınlanan moderatörlüğünü Hülya Hökenek''in üstlendiği Enine Boyuna adlı programında muhalefetin erken seçim talebi ve aday senaryoları tartışıldı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ahat Andican, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Bülent Kaya, Gazeteci Nasuhi Güngör, Habertürk Yazarları Nihal Bengisu Karaca ve Sevilay Yılman''ın katıldığı programda "Muhalefet neden erken seçim istiyor?" tartışması dikkat çekti.

Gazeteci Zefer Arapkirli sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile programı ti''ye aldı.

Programın "Muhalefet neden erken seçim istiyor?" ifadesinin yer aldığı KJ''sine atıfta bulunan Arapkirli, "Neden yahu? Ayıp değil mi?" ifadesini kullanarak ironi yaptı.

MERAL AKŞENER VE KEMAL KILIÇDAROĞLU''NDAN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın, ''Desteklere rağmen kısıtlamalardan etkilenen vatandaşlardan helallik istiyorum'' açıklaması Millet İttifakı''nın gündemine oturmuştu.

Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu, yaptıkları açıklamalarda erken seçim çağrısında bulunduklarını belirtmişti.

Kılıçdaroğlu, Twitter''dan paylaştığı mesajda "Helalleşelim kesinlikle. Türkiye için erken seçim çağrısı yapıyorum. Seçim, hemen." ifadelerini kullanmıştı.

Akşener, ise Twitter''dan yaptığı bir paylaşımda ''''Madem helalleşmek istiyorsun, korkma, getir sandığı helalleşelim. Zor durumdaki çiftçiyle, esnafla, işsiz gençle helalleşelim. Milletimizin kutlu iradesiyle helalleşelim'''' demişti.

KILIÇDAROĞLU: ERKEN SEÇİMİ YAPMAK ZORUNDALAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomik sıkıntı çeken vatandaştan ‘helallik’ istemesi ve hemen ardından muhalefet partisi liderlerinin erken seçim çağrısıyla ilgili Sözü TV''de açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, ‘Erken seçim olur mu?’ sorusunu şu yanıtı vermişti.

“Eğer bu tablodan rahatsızsa Sayın Erdoğan, erken seçim yapması lazım. Bu milletin sırtına ek yeni yükler getirmek istemiyorsa erken seçime gitmek zorunda. Her gün vatandaşın sırtına yüklenen yük artacaktır. Bugün akaryakıta zam geldi olağanüstü rakamlarla. Bu zamları kim ödeyecek? Erdoğan mı ödeyecek? Erdoğan benzin parası, dolmuş parası, taksi parası, uçak parası ödemez. Taksici, kamyon şoförü, otobüs şoförü ne yapacak? Zam fakir fukaranın sırtına yıkılacak. Elektriğe de zam gelecek... Erken seçimi yapmak zorundalar.”