Muharrem İnce o valiyi topa tuttu

Muharrem İnce o valiyi topa tuttu
Bir grup milletvekili ile pano krizinin yaşandığı İstasyon Caddesi’ni gezen CHP’li Muharrem İnce, burada yaptığı konuşmada Kırklareli Valisi Mustafa Yaman’ı topa tuttu.

Muharrem İnce o valiyi topa tuttu

Kırklareli’nde belediye tarafından vali konağı önüne yapılmak istenen ve Atatürk posterlerinin asılacağı panoyla başlayan kriz devam ediyor. Polis ekipleri panoların yapılacağı alanlara stant ve masalar kurarak belediye işçilerinin ikinci kez çalışmasına engel oldu. Kırklareli’ne bir grup milletvekili ile giden CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’na destek oldu. CHP’li milletvekilleri ve belediye başkanları pano krizinin yaşandığı İstasyon Caddesi’ni gezerek, yapımı tamamlanan diğer Atatürk posterlerinin bulunduğu panoları inceledi. Burada konuşan CHP’li İnce, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman hakkında sert ifadeler kullanarak pano yapılmasına izin vermemesini eleştirdi. Vali Yaman ile görüşmek istemesine rağmen görüşemediğini anlatan İnce, şunları söyledi:

Haddini bildireceğim
“Kırklareli Emniyet Müdürümüze ’Ben geldiğimde vali beyle görüşmek istiyorum’dedim. ’Tamam’dediler. Vali konağı kapısına kadar geldim, ’Vali yok’dediler. Ben milletvekiliyim, benimle dalga geçemez, haddini bilecek. Babası ona ‘Vali olamazsın demiş’ heralde. Vali olmuş ama adam olsun bence. Önce adam olacak. Benimle dalga geçmeye hakkı yok. Dalga geçerse haddini bildiririm. Sen kimsin, kapına kadar çağırıyorsun, ‘Gel görüşelim’ diyorsun. Kapıda sonra polislere ’Yok’dedirtiyorsun. Ne zannediyor kendisini? Böyle bir adam bu kentte valilik yapamaz. Neden görüşmek istemediğini kendisine soracaksınız. Adam olsun bir kere, Vali olmadan önce adam olsun. 10 dakika önce ‘gel görüşelim’ diyorsun, kapıdan görüşmüyorsun kimsin sen? Ona haddini bildireceğim. Genel başkanımız da bizim gibi düşünüyor. Belediye başkanımız bilgi vermiş yani Atatürk’ten korkan, Atatürk’ü görmek istemeyen bir vali Cumhuriyet’in valisi olamaz.” 

Saygısızlık etmeyin
Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu da devleti temsil edenlerin Mustafa Kemal Atatürk’ü sevmeseler bile saygı göstermek zorunda olduğunu söyledi. Kesimoğlu,şöyle dedi: “Vali bizimle, milletvekilimizle görüşmedi. Devletin yetkili organları İmralı’daki terörist başıyla görüşecek, temsilcileriyle görüşecek. Ben bu halkın seçilmiş başkanı olarak ilin valisiyle görüşemeyeceğim. Devleti temsil eden makamlarda oturanlar, Mustafa Kemal Atatürk’ü sevmeyebilirsiniz. Ama asla saygısızlık edemezsiniz. Eğer siz bu makamlarda oturabiliyorsanız. Eğer o görevleri yapabiliyorsanız o tahammül edemediğiniz Mustafa Kemal Atatürk’ün sayesinde.”