Muharrem İnce Osmaniye'de konuştu

Muharrem İnce Osmaniye'de konuştu
CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce Osmaniye'de medya alanında gerçekleşen satışı belirterek "Bir medya grubu el değiştirdi. Ziraat Bankası 1 milyar dolar kredi verdi. Ziraat Bankası'nın medya ile ne işi var." diye konuştu.

İşte İnce’nin konuşmasından önemli satır başları;

“Bir medya grubu el değiştirdi. Ziraat Bankası 1 milyar dolar kredi verdi. Ziraat Bankası’nın medya ile ne işi var.

Polisiye tedbirlerle ekonomi yürümez. Ceza kesmekle ekonomi olmaz. Talimatla ekonomi olmaz. Yabancı gelmiyor zaten kaçtı gitti hepsi. MB Başkanını parti merkezine çağırırsan sana yatırımcı gelmez. Üniversiteleri bölün dediklerinde üniversiteleri bölüyorlarsa, Başakşehir maçına gidin dediklerinde maça gidiliyorsa böyle memleket yönetilmez.

3 B’ye geçeceğiz. Bir toplumu barıştıracağız. Eğitim dip yaptı, çocuklarımız perişan. 20 senede 10 bakan 5 sınav sistemi değişti. Uzlaşacağız, barışacağız.
İki büyüyeceğiz. Camiye gittiğinizde imamın cübbesinde düğme var mı. Hakimin cübbesinde düğme var mı yok ama son zamanlarda çıt çıt yaptılar. O çıt çıtları sökeceğiz. ve dış yatırımcıları çekeceğiz. Denetlenebilir bir düzen kuracağız. Korkmayacağız çünkü yolsuzluk yapmayacağız. Türkiye’nin potansiyeli atıl kenarda bekliyor. Ne balıkçılığımız gelişmiş ne başkası. Türkiye’nin sanayisinin yüzde 21’i atıl, bereketli toprakları atıl… İşte biz bunu benim cumhurbaşkanlığım döneminde ateşleyeceğiz.

Türkiye’nin devlet yöntemi, hukuk düzeni, ekonomi yönetimi akılsızdır. Türkiye’yi akıl ve bilim ile yöneteceğiz. Dış politikayı akılcı kararlı tutarlı dış politika uygulayacağız. Hedefimiz Türkiye’yi AB’ye sokmak. Amerika ile Bosna’da Kosova’da nasıl işbiryiği yaptıysak aynı konularda sürdüreceğiz. ABD’nin Türkiye’de büyükelçisi yok. Bunu sonlandıracağız, barışacağız çaresi yok. Suriye’de büyükelçilimz yok. Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlayacağız. Suriye’de yeni bir anayasa yapılmalı bunu destekleyeceğiz. Bunlar yapaldıktan sonra zaten davulla zurnayla giderler ülkelerine.

‘Benim Genelkurmay Başkanım’ olmaz. Türkiye Cumhuriyeti’nin Genelkurmay başkanı olur. Devlet denen bir şey var devlet. Bu devlet 3 bin yıllık bir devlet 3 bin.

Sen diyor hiç köprü yaptın mı diyor. Peki sen hiç şeker fabrikası yaptın mı? Demirel kaç paraya yaptı köprüyü sen kaç paraya yaptın? yaptığın hiç bir şeyde meymenet yok. Ama merak etmeyin mesela şeker fabrikaları. Sizi tedirgin edecek bir şey yapmayız. Paranı geri de öderiz, fabrika yapmak için teşvik de veririz. Ama millaetin parasını kimseye peşkeş çektirmeyiz. “