Muharrem İnce'den AKP'ye sert sözler

Muharrem İnce'den AKP'ye sert sözler
CHP'nin 24 Haziran'daki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, AKP'ye yönelik olarak "Siz kim oluyorsunuz da bize anti-emperyalizmi anlatıyorsunuz? Yoksa ar damarınız mı çatladı?" dedi.

Muharrem İnce, Türkiye ile ABD arasında yaptırımlara varan krize ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu.

Kişisel Twitter hesabında açıklama yapan İnce, adını anmadan AKP'ye yönelik "Siz kime Amerika'yı anlatıyorsunuz? Siz kime anti-emperyalizmi anlatıyorsunuz? Biz emperyalizme kafa tutan, milli mücadeleyi gerçekleştiren ve milli ekonomiyi kuran partiyiz" ifadesini kullandı.

"Siz, Amerikan malı olan Büyük Ortadoğu Projesinin eş başkanlığı görevini 16 yıldır yerine getiriyorsunuz" diyen İnce, şöyle devam etti:

"Siz, yaptığınız hizmetlerle Yahudi Cesaret Ödülüne layık görülen ve bu ödülü kendine layık görenlersiniz. Siz, devleti, emperyalizmin kolluk kuvveti olan FETÖ terör örgütüne teslim edenlersiniz. Siz, damat, çoluk-çocuk dolarla, euro'yla gemi filoları kuran, bu filoları emperyalizmin yüklerini taşımak için seferber edenlersiniz. Siz, 1950’den bu yana, ağa babalarınızdan başlayarak, her politikanızla emperyalizmin karakol bekçiliğini yapanlarsınız. 

"Siz, emperyalizme karşı mücadele edenleri 'vatan hainliği' ile yaftalayan, beslediğiniz tetikçileri onların üzerine sürenlersiniz. Siz, emperyalistlerden aldığınız borçla, yaptığınız saraylarla, betonla, israfla, şatafatla ve kötü yönetimle ülkeyi iflasa sürükleyenlersiniz. Siz kim oluyorsunuz da bize anti-emperyalizmi anlatıyorsunuz? Yoksa ar damarınız mı çatladı? Yüzünüz varsa, Anafartalar’a, Maraş’a, Antep’e, Samsun’a, Amasya’ya, Sivas’a, Erzurum’a, İnönü’ye, Sakarya’ya, Dumlupınar’a ve Anıtkabir’e gidin ve anlatın anti-emperyalizminizi. 

"Özür dilemek erdemdir. Bu topraklarda, hayatlarını hiçe sayarak anti-emperyalist mücadele verenlerden özür dilemek ve bir daha emperyalizmin yanında yer almamak üzere tövbe etmek zorundasınız.