Muharrem İnce'den kurultay açıklaması

Muharrem İnce'den kurultay açıklaması
Kurultay tartışmalarının devam ettiği CHP'de Muharrem İnce'den yeni bir açıklama geldi. İnce, "Kimse partiden ve partideki görevinden ayrılmasın" dedi. İnce, ekonomideki son duruma ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Genel Merkez'in "Kurultay yok" açıklamalarının ardından CHP'de kurultay tartışmaları devam ederken Muharrem İnce, Twitter'dan yeni bir açıklama yaptı. 

"Kimse partiden ve partideki görevinden ayrılmasın" diyen İnce "CHP’de Olağanüstü Kurultay için notere giderek imza veren kurultay delegelerimizin iradesine, isteğine sahip çıkıyoruz. Bize güvenen insanları yarı yolda bırakmayacağız. Anlık tepkilerle kimse partiden ve partideki görevinden ayrılmasın. Mücadelemizi hep birlikte sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan İnce, Twitter’dan Türkiye’deki ekonomik gelişmelere ilişkin de değerlendirmede bulundu. Türkiye’deki “16 yıllık kötü yönetimin” kendini daha yüksek enflasyon, daha yüksek faiz ve artan döviz kurları olarak gösterdiğini dile getiren İnce, “Sonuçta ülkemizin milli gelirinin yani refah düzeyinin azaldığını vurguluyorum” ifadesini kullandı.

Muhalefetinde Türkiye’deki “kötü yönetimin” bir parçası olduğunu kaydeden CHP’li İnce, “Muhalefetin insanlarımıza bir umut verememesi, mevcut yönetimin neden olduğu felaket senaryolarını daha da derinleştirmektedir. Üstelik muhalefet kendinden başlaması gereken değişime direnmekte, içinde bulunduğumuz ağır koşullara karşı yeni bir alternatif üretilmesini imkânsız hale getirmektedir” açıklamasında bulundu

Türkiye’nin kötü gidişattan kurtulmanın yolunun, muhalefetin yenileşerek çözüm odaklı politikalar üretmesinden ve bunları halkın önüne koymasından geçmekte olduğunun altını çizen İnce, “Aklı ve vicdanı merkezinde bulunduran ehliyetli bir ekibin işbaşına gelerek, ekonominin gerçeklerine dayalı politikalar uygulaması dışında, hızla battığımız felaketten silkinerek çıkmamız mümkün değildir. Bunu yaptığımızda, faiz ve döviz kurları dengeye gelecek ve milletimizin hak ettiği refah toplumu yolunda yeniden atağa geçilecektir” değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler