Muhteşem Beşiktaş

Dün gece İnönü'de büyük lider Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ne Mutlu Türküm Diyene" sesi yankılanırken, sahada harikalar yaratan Siyah Beyazlı futbolcular da tribünlere, "Ne Mutlu Beşiktaşlıyım" dedirtiyordu adeta...
Şampiyonlar Ligi'ne iyi başlayamayan Beşiktaş, daha maçın başında sahaya kazanmak için çıktığını ortaya koydu. Siyah Beyazlılar dün gece futbol adına herşeyi yaptılar. Maça çok iyi başlayan ve golü bulana kadar güçlü rakibine nefes aldırmayan Beşiktaşlı futbolcular, golü bulduktan sonra da oyunun hakimiydi. Topla çok oynamasına rağmen Liverpool tek gol pozisyonunu maçın 20. dakikasında buldu. Beşiktaş ilk yarıda çok koştu. Müthiş mücadele etti. Her Liverpoollu'nun başında iki Beşiktaşlı futbolcu vardı. Sağlam ilk yarının sonlarına doğru yorulan ve aksayan Serdar Kurtuluş'un yerine Koray'ı alarak iyi bir iş yaptı.
Beşiktaş ikinci yarıda, ilk yarıdaki gibi değildi. Yorulan Siyah Beyazlı futbolcular ne yazık ki oyunun bütün hakimiyetini rakibe kaptırdı. Sağlam'ın bu yarıda Huguain değişikliği takıma bir katkı sağlamadı. Ancak, İngiliz ekibi yakaladıkları pozisyonlarda etkili olamadı. Bu zor dakikalarda Bobo'nun tek başına gayretiyle attığı ikinci gol, Beşiktaş tribünlerini çılgına çevirdi. Dün gece Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk galibiyetini alırken, bunu ilk yarıdaki müthiş oyununa borçluydu. Liverpool'un kaptanlarıyla bulduğu gol, onlar için teselli oldu. Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'ndeki üçüncü maçında kazandığı üç puanla hem kendisi, hem de Türkiye için büyük bir moral kazandı.

Yazarın Diğer Yazıları