Bakana göre, nohut bulgurda doz aşıldı

Bakana göre, nohut bulgurda doz aşıldı
Bakana göre, nohut bulgurda doz aşıldı

Ve sonunda Bakan da baklayı ağzından çıkarttı: Asgari ücretle çalışanlar sosyal yardım alamıyor. Çalışmayanlar asgari ücretin ik

Ve sonunda Bakan da baklayı ağzından çıkarttı: Asgari ücretle çalışanlar sosyal yardım alamıyor. Çalışmayanlar asgari ücretin iki katı fazla sosyal yardım alıyor. Bu sistem insanları tembelliğe,
işverenleri de elemansız bırakmaya mahkum ediyor

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, uygun nitelikte işgücü için pastanecilerin bile sorun yaşadığına dikkat çekerek, “Garsonluk yapacak çok sayıda insan başvuruyor, pasta yapacak adam başvurmuyor” dedi. Bazı sosyal yardım kalemlerinin insanların asgari ücretin iki katı kadar sosyal yardım almasına imkan verdiğini belirten Ergün, “Bazı sosyal yardım kalemleri asgari ücretin iki katı kadar insanların sosyal yardım almasına imkan veriyor. Asgari ücretle çalışan bir insan çalıştığı için sosyal yardımlardan yararlanamazken, çalışmayan bir insanın evine asgari ücretin iki katı kadar kaynak girebiliyor.

 

Uyuşturucu etkisi

 

Sosyal yardım, sosyal yardım olmanın dışına çıkıyor ve insanların üzerinde bir uyuşturucu etkisi yapmaya başlıyor. Halbuki sosyal yardımların tedavi edici olması gerekir. Sosyal yardımlar uyuşturucu etkisi yapmaya başladığı zaman, onu gözden geçirmek gerekir. Biz de şimdi bunu gözden geçiriyoruz. Çalışma azmimizi ve irademizi zayıflatan bir noktada mı sosyal yardımlar, böyle işaretler var çünkü. Bu araştırma işaretleri önümüze koyuyor” dedi.

 

Eleman yok

 

Öte yandan Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Eski Başkanı  Zahir Kandaşoğlu, sosyal yardımların Van’da odada çalıştıracak eleman bulunamamasına neden olduğunu söylemişti. Eski Başkan Kandaşoğlu, “Vatandaş çocuk başına 50 lira yardım alıyor. 7-8 çocuğu olan için ayda 350-400 lira, kömür, gıda yardımı ve ardından yeşil kart derken, çalışmadan devletin yardımıyla eline geçen para, burada ailelere yetiyor. Biz de asgari ücretle çalıştıracak işçi bulamıyoruz. Çünkü asgari ücretle çalışmış olsa devletten , özellikle kömür, gıda ve yeşil kart yardımını alamayacak. Bu da onun çalışmasına engel oluyor” dedi.