Murat Kurum: İhaleleri yandaşımıza vermeyeceğiz

Murat Kurum: İhaleleri yandaşımıza vermeyeceğiz
AKP’nin İBB adayı Murat Kurum’dan ihale açıklaması geldi. Projelerini tanıttığı toplantıda açıklamalar yapan Kurum, "İhale sürecini yandaşımıza ve partilimize vermediğimiz bir anlayışla yürüteceğiz. Kim iyi yapıyorsa ona vereceğiz" dedi.

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Murat Kurum, proje tanıtım toplantısında konuştu. Seçimi kazanmaları halinde ilk 6 ayda trafiğin rahatlayacağını belirten Kurum, İBB'nin mevcut yönetiminin metro hattı konusunda ağır davrandığını söyledi.

Arnavutköy-Halkalı metrosunu açmayı vaat eden Kurum, 1 yılda raylı hatları 420 kilometreye çıkaracaklarını ve 4 metro hattı açacaklarını söyledi.

"Tabela koyduğumuz her yerde çalışma olacak, göstermelik tabela asmayacağız" diyen Murat Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev yaptığı dönemde yapılan ihalelerin çoğunun İBB tarafından iptal edildiğini öne sürdü.

"ESENYURT UNUTULMUŞ"

"Esenyurt 5 yıldır unutulmuş, İBB'nin hiçbir yatırımı olmamış" diyen Kurum, ilçe için çok önemli olduğunu düşündükleri 18 kilometrelik metro hattının inşaatına ilk 6 ayda başlayacaklarını duyurdu.

Murat Kurum, ilk 1 yılda 184,7 kilometre uzunluğunda 11 farklı raylı sistem hattı başlatacaklarını belirterek "Mevcut liyakatsız yönetimin 5 yılda yaptığının 2 katını 1 yılda yapacağız" dedi.

Kurum, "Yeni hatlar sayesinde Beşiktaş-Beylikdüzü arası 25 dakika, Beşiktaş-Küçükçekmece arası 15 dakika, Üsküdar-Kavacık arası 9 dakika, Sarıyer-Beşiktaş arası 12 dakika olacak" vaadinde bulundu.

"İHALELERİ YANDAŞIMIZA VERMEYECEĞİZ"

İstanbul'daki taksi sorununu 6 ayda çözeceklerini öne süren Murat Kurum, "İstanbul'un gündeminden taksi sorununu 6 ayda çıkaracağız. Dijital taksi uygulamasıyla çok başlılığı sona erdireceğiz ve İstanbul taksisini bir marka haline getireceğiz" ifadelerini kullandı.

İhalelerin kamuya açık ve şeffaf şekilde yapılacağını da öne süren Murat Kurum, "İhale sürecini yandaşımıza ve partilimize vermediğimiz bir anlayışla yürüteceğiz. Kim iyi yapıyorsa ona vereceğiz" dedi.

"6 AYDA 5 KATINI YAPACAĞIZ"

Murat Kurum, beklenen büyük Marmara depremine ilişkin büyük bir konut dönüşümü başlatacaklarını da ifade etti. 6 ayda mevcut İBB yönetiminin 5 yılda yaptığının 4 katını başarmayı vaat eden Kurum, toplam 650 bin konut yapacaklarını ve göreve başladıkları an 20 bin konutun temelinin atılacağını söyledi.

İlgili Haberler