Kandil’e el koyalım kanton oyunu bitsin

Kandil’e el koyalım kanton oyunu bitsin
Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Kuzey Suriye’de sahnelenen ABD destekli kirli PKK oyununun, AKP, CHP ve MHP’nin bir araya gelmesiyle bozulacağını söyledi

‘Kandil’e el koyalım!’

Tantan, ayrıca Suriye, Irak ve İran’la ortak hareket ederek sınırlardan terörist geçişlerini engelleyip, Kandil’e el koymakla tehlikenin önlenebileceğine işaret etti. 

Tantan, “Kuzey Suriye’deki PKK oyununa Suriye, Irak ve İran’la ortak hareket edip Kandil’e el koymakla engel olunabilir” dedi

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin SadettinTantan, IŞİD ve PKK’nın Orta Doğu’da emperyal bir tehdit olduğunu, bunun AKP, MHP ve CHP’nin bir araya gelmesiyle önlenebileceğini söyledi. Tantan, “Bu 3 parti halkı da arkasına alan bir koalisyon hükümeti kurmalı. O zaman Türkiye’nin Suriye’ye askeri müdahalede bulunmasına gerek kalmaz. Türkiye, Suriye, Irak ve İran bir araya gelir. Sınırlardan terörist ve mühimmat geçişleri engellenir. Kandil’e de el koyulur. Böylece bölgede IŞİD ve PKK’dan kaynaklanan tehditler ortadan kalkar. O zaman ABD uçaklarına da gerek kalmayacağı için İncirlik Üssü’nün kullanımına da son verilir” dedi.

Yeni proje değil

Tantan, son bakanlar kurulu toplantısında Genelkurmay ve MİT’in hükümete yaptığı iddia edilen Suriye’deki gelişmelerle ilgili uyarıları da değerlendirdi. Türkiye’nin artık Suriye’ye askeri olarak müdahale etmeye mecbur bırakılmış vaziyette olduğunu belirterek şöyle dedi: “Böyle bir operasyona girdiğinizde ‘İşte güvenlik teşkilatı da bunu istiyor’ demekten başka bir şey değil. Hükümet burada puan kaybetmemek için güvenlik bürokrasisi de bunu istiyor mesajı vermek istiyor. Türkiye şu anda kendi iradesi ile yönetilen bir ülke değil. Bu olaydan bu ortaya çıkıyor. Genelkurmay ve MİT’in hükümetin önüne koyduğu bu proje yeni bir proje değil. AKP bunun üzerinden yol almak istiyor. AKP ve güvenlik bürokrasisi zaten iç içe. Özellikle güvenlik bürokrasisini çalıştırmıyorlar. Sadece Türkiye değil yani güvenlik bürokrasisi de tehdit altında. Burada Batı tarafından Türkiye kullanılmak isteniyor. Hükümette sanki buna karşı duruyormuş izlenimi vermek için bürokrasiyi de kullanıyor.”

Bunları bilmeyen yok

Tantan, PKK’nın Kandil’de silahlı olarak tutulması ve eğitilmesi ile IŞİD’in bu bölgenin dizayn edilmesi için Batı tarafından kullanılmasının hepsi bir proje olduğunu söyledi, şöyle konuştu: “Bunu bilmeyen yok ki. Şu soruyu sormak geliyor: ‘Kandil’de PKK’lılar eğitilirken uzayda mıydınız? PYD’liler eğitilirken neredeydiniz? AKP, güvenlik bürokrasisini kullanark ileride yapılacak bir operasyon için ‘Askerler de böyle istiyor, bizi ikaz ettiler’ manasından başka bir şey ifade etmez. Mavi Marmara olayı ile Türkiye Doğu Akdeniz’den dışlandı. O bir projeydi. Türkiye’nin Doğu Akdeniz’den dışlanarak o koridorun açılması projesi. Ve o bölgenin hakimiyetinin tamamen İsrail’in elinde olduğunun dünya kamuoyuna duyurulması projesi.” Tantan, Orta Doğu’nun yeniden dizayn edilmesinde iki kilit ülkeden birisinin Libya diğerinin Suriye olduğunu, buralardaki operasyonların Türkiye’nin eliyle dizayn edildiğini de ifade etti, “Irak politikasında da tamamen dışlanmış vaziyetteyiz. Bütün dış politika tamamen yerle bir oldu. Bölgesinde yalnızlaşmış bir Türkiye var” dedi.