Gelin Hanım korkusu Erdoğan’ı iktidardan götürebilir

Gelin Hanım korkusu Erdoğan’ı iktidardan götürebilir
Gazeteci Murat Yetkin, kendisine ait sitede kaleme aldığı yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı iktidardan götürecek faktörün “Gelin Hanım korkusu” olduğunu yazdı. Yetkin, "Erdoğan’ın Akşener’e “gelin hanım” demesinin ve tehdit etmesinin bir siyasi maliyeti olacaktır. Gelin hanımlar nasıl iktidarı getirirse, iktidardan götürebilirler de." ifadelerini kullandı.

Murat Yetkin, Akşener ve Erdoğan tartışmasını yazdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Rize’de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik provokasyonun ardından “Daha neler olacak neler” demesi ve Akşener’e “Gelin Hanım” diyerek hitap etmesinin yankıları sürmeye devam ediyor.

Gazeteci Murat Yetkin, yaşanan olayların ardından kaleme aldığı yazısında Akşener’in dik duruşuna dikkat çekerken, Erdoğan’ı “Gelin Hanım korkusunun” iktidardan edeceğini savundu.

Yetkin’in yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"Erdoğan’ı iktidara kadınlar getirdi, kadınlar götürebilir” tahminini sadece Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İYİ Parti lideri Meral Akşener’e, salt kadın olmasından dolayı küçümsemeye kalkan “Gelin Hanım” demesinden dolayı söylemiyorum. Daha da öteye gidip sadece “Bunlar iyi günler. Daha neler olacak” diye tehdit etmesinden dolayı da söylemiyorum. Hem de Akşener, Rize’de doğal koruma alanına Erdoğan’ın gözde müteahitlerinden Mehmet Cengiz’in taşocağı yapımını proteso eden köylülere destek vermeye gittiği için. O söylemin galibi şimdiden “Cumhurbaşkanı tarafından tehdit edilmek feci bir şey” demesine rağmen “pabuç bırakmam” diye dik duran Meral Akşener. Halkımız mağdur edileni kollar, mağdur edeni sevmez ve bunu en iyi Erdoğan’ın bilmesi lazım gelir.

***

Gerçi Cumhurbaşkanı kadını kadın olduğu için küçümsemeyi amaçlayan “Gelin Hanım” söylemin arkasında duramadı. AK Parti sitesinde yer alan konuşma metninde yoktu. Belki de yine Erdoğan kendisini tutamamış, metin dışına çıkmış, Allah söyletmiş, aklındaki diline vurmuştu. Akşener kadın olmasaydı, kayınpederi Rizeli olduğu için kendisine en çok zararı dokunabilecek siyasi rakibine, Akşener’e “Gelin Hanım” diyebildiği rahatlıkta “Damat Bey” diyecek miydi? Gerçi “damat” Erdoğan için zaten riskli bir kelime artık.

***

Şehirlerde eğitimli, iş güç sahibi AK Parti seçmeni kadınlar büyük hayal kırıklığına uğradılar İstanbul Sözleşmesi nedeniyle. Bu örtülü olsun olmasın, dindar olsun olmasın, şehirli ve sağda kadın seçmen profili. Erdoğan olmaza gidebilecekleri en yakın adres Akşener olabilir. Akşener onlar gibi, onların olmak isteyebileceği bir örnek çünkü, Erdoğan’ın “Gelin Hanım” korkusu bu yüzden.

***

Peki Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a İstanbul ve Ankara dahil 10 büyükşehir belediyesine mal olan ve onu -belli ki kaynakları bir anda daralan- İslamcı tarikat ve cemaatlerin oy şantajına maruz bırakan 2019 yerel seçim galibiyetini kime borçlu?

Akşener’e borçlu. Kılıçdaroğlu ve Akşener ortak akıl üretemeseler ne ittifaklar politikası olurdu ne 2019 seçim zaferi gelirdi ne de Erdoğan “Gelin Hanım” diyerek siyasi korkusunu dışa vurup siyasi rakibini tehdide kalkardı.

***

Erdoğan’ın Akşener’e “gelin hanım” demesinin ve tehdit etmesinin bir siyasi maliyeti olacaktır.
Erdoğan’ın kadına şiddete karşı anlaşmayı feshetmesinin bir siyasi maliyeti olacaktır.
Ayrıca gelin hanım olmak bir küçümseme nedeni de değildir. Gelin hanımlar nasıl iktidarı getirirse, iktidardan götürebilirler de."

İlgili Haberler