Müsavat Dervişoğlu: “Koronayla mücadelede en büyük engel...”

Müsavat Dervişoğlu: “Koronayla mücadelede en büyük engel...”
İYİ Parti Grup Başkanvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu, korona ile mücadele kapsamında TBMM toplantısında yaptığı konuşmasında, “Şehir hastaneleri korona virüs gibi salgın hastalıklar için uygun bir model midir?” dedi.

TBMM'de vekiller koronavirüs konulu oturumda bir araya gelerek salgına karşı alınacak tedbirleri görüştü. İYİ Parti Grup Başkanvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu ise korona virüs dolayısıyla şehir hastanelerini eleştirdi.

“UYGUN BİR MODEL MİDİR?”

Dervişoğlu şehir hastanelerin koronavirüsle mücadelede en büyük engel olduğunu belirterek "Değerli mileltvekilleri içinde bulunduğumuz bu sağlık sorunları sona erdiğinde gündeme getirilmesi gereken öncelikli konu da şehir hastanelerinin durumudur. Sorulacak soru şudur. Şehir hastaneleri koronavirüs gibi salgın hastalıklar için uygun bir model midir? Bugün İtalya'ya baktığımızda koronavirüsle savaşan hastanelerin diğer hastalıkları tedavi eden hastanelerden ayrıldığını görüyoruz. Bu da gösteriyor ki sağlık kurumlarının tek merkezde toplanması tedavilerin aksamasına neden olmaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rüyam dediği şehir hastaneleri koronavirüsle mücadelede önümüzdeki en büyük engeldir" ifadelerini kullandı.