Müsavat Dervişoğlu'ndan 'yeni parti' açıklaması

Müsavat Dervişoğlu'ndan 'yeni parti' açıklaması
Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Dervişoğlu KRT TV'de katıldığı programda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dervişoğlu, yeni parti kurup kurmayacaklarına ilişkin soruya da yanıt verdi.

KRT TV'de Çağlar Cilara'nın sunduğu programa bağlanan Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı ve MHP İzmir eski İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener'in ihracına ve yeni parti iddialarına ilişkin kritik açıklamalarda bulundu.

İşte Dervişoğlu'nun açıklamaları:

MHP'Yİ YÖNETENLERİN DURUMUNU OLDUKÇA HAZİN BULUYORUM

Daha işin başından beri MHP’de kongre sürecine ilişkin bir takım müdahaleleri hukuk dışı ve adaletsiz buluyorum. Kendi içinde adaletin teminatı olmayanların adalet ve hukuk arayan topluma verecekleri hiçbir şey yoktur. Bu yönüyle bakıldığında MHP’yi yönetenlerin durumunu oldukça hazin buluyorum. İhraç kararlarıyla ilgili de şunu söyleyebilirim; bu kişilerin ve bizlerin MHP ile olan bağları sıradan üyelikle tarif edilecek bir hukuku bağı içermez. Bizde gönül bağı sözkonusudur. Dolayısıyla gönüllere zarar vermeyen bu kararları, bu adaletsiz hukuksuz kararları başından beri söylediğim gibi hem adaletsiz buluyorum hem de tanımadığımı ifade ediyorum.

AKP İLE MHP’Yİ YÖNETENLERİN İRADESİ DAYANIŞMA GÖSTERİYOR

Bizim tüzüğümüze göre disiplin işleri karar alındıktan sonra yürürlüğe girer. Sayın Meral Akşener’in Yalova’da gerçekleştireceği toplantı bir siyasi toplantı değil konferans nitelikli toplantıdır. Yalova Valiliği, Çınarcık İlçe Teşkilatı’ndaki kongreyi gerekçe göstererek kongreyi iptal kararı almıştır. Bu demektir ki yönetenlerin iradesi ile MHP’yi yönetenlerin arasında benzeyiş yoluyla bir dayanışma yaşanıyor. Bunu da kamuoyunun ve Ülkücü hareketin vicdanına bırakıyorum.

YENİ PARTİ KURUP KURMAYACAĞIMIZI ZAMAN GÖSTERECEK

Şu anda MHP bizim partimizdir. Ben de partinin üyesiyim. Hem hukuki bağı olan üyelikle MHP’ye bağlıyım, hem de siyasi geçmişim itibariyle de Ülkücü ve milliyetçi hareketçiyim. Önümüzdeki dönemde ne olur bilmem. Eskiler demişler ki siyasette 24 saat uzun zamandır. Görelim mevlam neyler, neylerse güzel söyler. Ama yorumum şudur; MHP’yi yöneten akıl, MHP’ye kazandıracaklarından ziyade en büyük siyasi rakiplerine sağlayacakları fayda üzerine bir siyasi strateji teşekkül ettiriyor. Bir Ülkücü olarak bunun kabul edilebilecek bir yanı yoktur.  

İlgili Haberler