“Muslera dünyanın en iyisi”

“Muslera dünyanın en iyisi”
Dünya Kupası’nda gösterdiği performans ile büyük alkış alan Muslera’ya bir övgü de takım arkadaşı Luis Suares’den geldi. Golcü oyuncu, Muslera’nın dünyanın en iyi kalecisi olduğunu söyledi.

Dünya Kupası’nda grup aşamasındaki 3 maçta yıldızlaşan ve kalesini gole kapatan tek file bekçisi olan Fernando Muslera, son 16 turundaki Portekiz mücadelesinde de devleşti. Cavani’nin golleriyle 2-1 kazandıkları karşılaşmada Pepe’nin kafa vuruşuna engel olmayan Muslera,kalesine gelen 5 topun 4’ünü kurtardı. Uruguay çeyrek finalde Fransa’nın rakibi olurken, Barcelona’nın yıldızı Luis Suarez, takım arkadaşı Muslera’ya övgüler yağdırdı. Başarılı forvet, “Muslera çok önemli bir kaleci. Sadece Türkiye’deki insanlar değil, tüm Avrupa onun ne kadar iyi bir kaleci olduğunun farkında. Bence Avrupa’nın hatta Dünya’nın en iyi kalecisi” ifadelerini kullandı.

2010 Dünya Kupası’ndan bu yana Uruguay’ın kalesini koruyan ve bu büyük turnuvada üst üste 3. kez yer alan 32 yaşındaki başarılı file bekçisi, bir rekora da imza attı. 15. kez Uruguay formasıyla Dünya Kupası karşılaşmasına çıkan Muslera, ülkesi adına en çok Dünya Kupası maçı oynayan isim oldu.