Müslüman dünyası artık huzur bulmalı

Müslüman dünyası artık huzur bulmalı
Köşk adayı İhsanoğlu vatandaşla bayramlaştı iyi dileklerde bulundu

Müslüman dünyası artık huzur bulmalı

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu,, bayram dolayısıyla İstanbul Valiliği Eyüp Çocuk Yuvası Müdürlüğünü ziyareti öncesinde basın mensupları ile vatandaşların sorularını yanıtladı.  İhsanoğlu, Türkiye’de bayram havası yaşanması temennilerini tekrar ederek, “76 milyon insanımız, bizim aramızda bulunan bir milyona yakın Suriyeli kardeşlerimiz, Gazze’de, Filistin’de, Suriye’de, özellikle Irak Türkmenleri’nin, Doğu Türkistan’daki Uygur kardeşlerimizin, Rohingya’daki Müslüman kardeşlerimizin ve Somali’deki kardeşlerimizin, bütün dünyada mazlum olan, sıkıntı çeken tüm Müslümanların bu bayramda huzur içinde olmasını cenabı Allah’tan niyaz ederim” dedi. Musul’daki rehine konusuna da değinen Ekmeleddin İhsanoğlu. “Kuzey Irak’ta IŞİD tarafından, o gaddar terörist çete tarafından rehin tutulan evlatlarımızın bir an evvel ailelerine kavuşmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Ciddi kınama iustiyoruz
İhsanoğlu, basın açıklaması sırasında bir vatandaşın, “Ekmeleddin Bey, Gazze hakkında, İsrail’in politikalarına karşı ciddi bir kınama istiyoruz. Gerçekten oturaklı bir konuşma istiyoruz” yönündeki eleştirisine cevaben ise şöyle konuştu: “Siz benim oturaklı konuşmalarımı duymadınız mı? Demek ki yanlış kanallara baktınız. Aziz kardeşim, ben en azından 20 günden beri bunu tekrar ediyorum. İsrail’in bu zulmü, bu tecavüzü, insanlığa saldırısı ilk defa olmuyor. Belki siz benim kadar takip etmediğiniz için, bugün yaratılan heyecandan dolayı, çok heyecanlanıp üzülüyorsunuz. Benim İsrail’i kınamadığımı söylüyorsunuz. Ben İsrail’i yüz defa kınadım, bin defa daha kınarım. Çünkü bu senaryoyu bir daha göreceksiniz. Neden göreceksiniz? Çünkü kimse karşı duramıyor.” Daha sonra Darülaceze’yi de ziyaret eden İhsanoğlu’nun bu ziyareti de basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Liderleri aradı
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, dün sabah kendisine destek veren  ve vermeyen tüm siyasi partilerin liderlerini, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu arayarak, bayramlarını kutladı. Başbakan Erdoğan’la yaptığı telefon görüşmesinde İhsanoğlu, “Çocuklarınız ve torunlarınızla, hayırlı bir bayram geçirmenizi dilerim” dedi. Başbakan Erdoğan da İhsanoğlu’na aynı dileklerle yanıt verdi. İhsanoğlu, diğer cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı da tebrik için aradı. Demirtaş, İhsanoğlu’na Diyarbakır ziyareti için, “İyi bir miting gerçekleştirmişsiniz” derken, İhsanoğlu da, “Keşke siz de orada olsaydınız. Görüşme imkanı bulurduk” yanıtını verdi.