Muş’ta bombalı saldırı!

Muş’ta bombalı saldırı!
Muş’un Yörecik köyü yakınlarında yük trenine bombalı saldırı düzenlendi.

Muş'ta yük treninin geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin demiryoluna döşediği bombanın patlaması sonucu 7 vagon raydan çıktı. Saldırıda ölen ve yaralanan olmazken, bölgede teröristleri yakalamak için operasyon başlatıldı.

7 VAGON RAYDAN ÇIKTI

Bugün saat 12.45 sıralarında Muş merkeze 36 kilometre uzaklıktaki Yörecik köyü yakınlarında Tatvan-Elazığ seferini yapan 53015 sefer sayılı yük treninin geçişi sırasında, daha önce PKK'lı teröristlerin demiryoluna yerleştirdiği patlayıcı infilak ettirildi. Patlama sonucunda 7 vagon raydan çıktı.

TERÖRİSTLERİN YAKALANMASI İÇİN OPERASYON BAŞLATILDI

Ölen ve yaralananın olmadığı saldırı sonrası bölgede geniş güvenlik önlemi alınarak, teröristleri yakalamak için operasyon başlatılırken, raydan çıkan vagonların kaldırılması için de çalışmalar başlatıldı.

DÜN BOMBA YÜKLÜ 3 ARAÇ İMHA EDİLDİ

Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK'lı teröristlerce bombalı eylemlerde kullanılmak üzere hazırlandığı belirlenen 3 araç, güvenlik güçlerince imha edildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şırnak ile Cizre arasındaki Cudi Dağı Kösreli mevkisinde PKK'lı teröristler tarafından bombalı eylemlerde kullanılmak üzere 3 aracın hazırlandığı bilgisi üzerine 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ekiplerince operasyon düzenledi.

Operasyon bölgesinde yapılan arazi taramasında PKK'lı teröristlerin 26 Ağustos'ta Cizre'deki saldırıda kullandıkları aracın bir benzeri olan damperli kamyon ile 2 lüks araç tespit edildi.

Bomba imha ekipleri tarafından yapılan incelemede, kasasında kullanıma hazır 5 ton ağırlığında el yapımı patlayıcı bulunan kamyon ile 2 lüks araç patlatılarak imha edildi.

Teröristlerin bomba yüklü kamyon ile Silopi ilçesinde eylem hazırlığında olduğu, diğer iki aracı da saldırılarda kullanmak için hazır beklettiği değerlendirildi.

Bu arada aynı bölge tespit edilen bir sığınakta ele geçirlen çok sayıda yaşam malzemesi ve akaryakıtın da imha edildiği öğrenildi.