Mustafa Destici istifa mı ediyor?

Mustafa Destici istifa mı ediyor?
AKP Ankara Milletvekili Mustafa Destici, istifa edeceğine ilişkin iddialara yönelik açıklama yaptı. Destici, "YSK Başkanımızla görüştüm. Bağlı olduğu siyasi parti bölümünde yazan 'Bağımsız' yazısının BBP olarak düzeltilmesini istedim" dedi.

AKP Ankara Milletvekili Mustafa Destici, BBP genel merkezinde Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası  Başkanı Ömer Çağrıcı ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Destici, bir basın  mensubunun "Milletvekilliğiniz süreci için AK Parti'den istifa edip, Büyük Birlik  Partisini temsilen TBMM'ye gireceğiniz ve yaptığınız bu itirazda da YSK'nin ret  kararı verdiği yönünde haberler var. Bir itirazda bulundunuz mu? TBMM'de Büyük  Birlik Partisi adına mı temsilde bulunacaksınız?" sorusuna, şu cevabı verdi:

"İtiraz değil. YSK Başkanımızla görüştüm. Bağlı olduğu siyasi parti  bölümünde yazan 'Bağımsız' yazısının BBP olarak düzeltilmesini istedim. Onlar da  düzeltme için bir dilekçeyle başvurmamızı istediler. Genel sekreterliğimiz  marifetiyle dilekçeyle başvurduk. Henüz bize bu anlamda gelmiş bir cevap yok.  Ben, Büyük Birlik Partisinin Genel Başkanıyım. Büyük Birlik Partisinin üyesiyim.  Haliyle de Büyük Birlik Partisinin milletvekiliyim."

AKP listelerinden milletvekili seçildiğini anımsatan Destici, AKP teşkilatlarıyla çok güzel bir seçim süreci geçirdiklerini belirtti.

Destici, TBMM'de AKP'lilerin de sesi olacaklarını vurgulayarak,  şunları kaydetti:

"Tabii burada şöyle bir durum var. Bunun bu kadar kamuoyunun gündemine  taşınmasını yadırgadığımı ifade etmek istiyorum. Çünkü kendi içerisinde  halledilecek bir mesele. Benim istifam gibi bir şey söz konusu değil. Biz zaten  yasal bir ittifak yaptık. Biz daha önceki ittifaklar gibi gayri yasal, partimden  istifa ederek bir başka partinin listesinden aday olmadım. Partimin genel başkanı  ve üyesi olarak yasal bir şekilde Yüksek Seçim Kuruluna bunu bildirdik."

Ömer Çağrıcı da milletvekili olan Mustafa Destici'ye hayırlı olsun  dileklerinde bulundu.

İlgili Haberler