Mustafa Destici: "Karanlık günler geride kaldı"

Mustafa Destici: "Karanlık günler geride kaldı"
BBP Genel Başkanı Destici, "Bizler imam hatiplerin kapatıldığı günleri gördük. Başörtüsü yasağının olduğu günleri gördük ama Allah'a hamdolsun 'kara günler' diye adlandıracağımız o günler geride kaldı." dedi.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği'nin 60. geleneksel iftarı, İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yapıldı.

Programa AKP'li milletvekilleri ile birlikte katılan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici konuşma yaptı. İslam dünyasının birçok yerinde Müslümanların zulüm altında olduğunu dile getireren Destici, ramazanın kurtuluşa vesile olmasını diledi.

Ankara'nın en eski imam hatip lisesi olan Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduğunu aktaran Destici, şunları kaydetti:

"Bizler imam hatiplerin kapatıldığı günleri gördük. İmam hatiplilerin önüne engeller konulduğu, üniversitelere, bazı meslek gruplarına alınmadığı dönemleri gördük. Başörtüsü yasağının olduğu günleri gördük ama Allah'a hamdolsun 'kara günler' diye adlandıracağımız o günler geride kaldı. İnşallah bir daha o günleri yaşamayız. Bugünlere gelmemizde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Biz imam hatip liselerinin eğitimde fırsat eşitliği ile yarışmasını istiyoruz. Biz isteyen ailelerin çocuğunu ister imam hatip lisesine ister başka bir liseye gönderme hakkının elinden alınmasına karşı çıktık. Bugün eğitimde fırsat eşitliği sağlandı ve bundan taviz verilmeyecektir."