Mustafa Destici'den CHP'ye çağrı

Mustafa Destici'den CHP'ye çağrı
Diyarbakır'da partisinin il başkanlığının açılışını yapan BBP lideri Destici, CHP'ye seslenerek 'sorumlu muhalefet' çağrısında bulundu.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, çeşitli temaslarda bulunmak üzere bugün sabah saatlerinde Diyarbakır'a geldi.

Partisinin il başkanlığının açılışını yapan Destici, daha sonra burada partililerle buluşarak ilk basın toplantısını düzenledi. Mustafa Destici, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etme kararını şiddetle kınayarak, lanetlediklerini söyledi.

CHP'YE ÇAĞRIDA BULUNDU

AKP ile CHP arasındaki gerilimi de değerlendiren Mustafa Destici, CHP'ye 'sorumlu muhalefet' çağrısında bulundu.

Destici, şöyle dedi:

"Ben bütün siyasi partilerimize şu çağrıyı yapmak istiyorum: Bizim şu anda iç çekişmeleri bir kenara bırakmamız lazım. Öyle bir süreçten geçiyoruz ki birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz süreçten geçiyoruz. Belli ihtiyaçlarımız olabilir, belli çekincelerimiz, farklı görüş ve düşüncelerimiz olabilir, bunları tabii ki demokratik zeminde dile getireceğiz, söyleyeceğiz. Ama bunları yıkıcı bir şekilde dile getirmenin, bunu dile getirenlere de bir faydası yok, ülkeye de bir faydası yok.

Onun için yapıcı bir şekilde, biz hep bunu yaptık, sorumlu bir muhalefet anlayışıyla hareket etmek lazım. Gerginliklerin kimseye faydası olmaz. Bugüne kadar bazı siyasi partiler hep gerginlikten beslendiler, hep böyle ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı dil kullandılar. Bunu artık terk etmek lazım, hiçbir kimsenin, sadece ana muhalefet partisi değil bütün siyasi partilerin bundan uzak durması lazım. Tam tersine bütünleştirici, birleştirici bir dil kullanması lazım."

Destici ve beraberindekiler daha sonra merkez Yenişehir ilçesi Ofis semtindeki esnafın sorunlarını dinledi, ardından Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etmek üzere Valiliğe yürüdü.