Mustafa Tuna: "Her şeyi bırakabilirim"

Mustafa Tuna: "Her şeyi bırakabilirim"
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna, annesinin rahatsız olduğunu belirterek, "Annemi üzmemek için her şeyi bırakabilirim" dedi.

CNNTürk'te katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Ankara'da ranta izin vermeyeceğini söyledi.

Annesinin rahatsız olduğunu belirten Tuna, "Annem bir yana, herkes bir yana. Annemi üzmemek için her şeyi bırakabilirim. Şu anda rahatsız biraz. Annem bana göre 25 yaşında, ben de ona göre 5 yaşındayım" dedi. 

Mustafa Tuna'nın açıklamaları şöyle:

ANKARA’DA SU PROBLEMİ OLACAK MI?

Ülkemizde kuraklık ciddi manada sıkıntılı bir durumda. Hem tarım hem içme suyu kullanma açısından da önemli. Fakat bizim tedbir olarak Ankara’da Kızılırmak’tan su takviyesi yapılıyor. Bu yıl sonuna doğru Gerede projesi de tamamlanmış olacak. Kızılırmak suyunun kalitesiyle Gerede suyunun kalitesi arasında fark var. Su problemi kısa vadede böyle bir problem görülmüyor. Tabi Kızılırmak suyunun Ankara’ya gelmesiyle 25 milyon liralık bir elektrik masrafımız var. Bizim Gerede projesi devreye girince, yağışlar olmasını bekliyoruz. İnşallah yağışlar devam eder. Biz Kızılırmak’tan su almayı kesince aylık 25 milyon liralık tasarruf etmiş olacağız.

ANKARA’NIN SUYUNUN KALİTESİ…

Kalitesinde bir sıkıntı yok ama tadı noktasında; bu pınar suyunda, farklı farklı tatlar var. Bir çok su markası var, hepsinin de tadı farklı. Bazısı ne bileyim baklavayı sever, bazısı kadifeyi sever. Tat değişik. Bir sıkıntı yoksa sağlık bakımından ama hoş bir içimi yok onu da söylemek lazım.

HAVA KİRLİLİĞİ SORUNU VAR MI?

Öyle bir sorunu Ankara’nın eskiden hava kirliliği sorunun ben yaşadım. Kuşlar düşüp ölüyordu. Daha da iyi olabilir ama bu tabi trafikteki yoğunluk, egzoz gazları etkiliyor tabi.

ANKARA’DA YÜKSEK BİNALARIN YAPILMASINA İZİN VERMEYECEK MİSİNİZ?

Rant esaslı bir imar durumu olmayacak. Rant esaslı ne demek? Etrafında dubleks binalar var gelmiş 20-32 katlı emsal almış. Bunlar öldü artık, Allah rahmet eylesin.

ÇOK RANT SAĞLANDI MI?

Ben kimsenin hesabını bilemem. Bazı özel binalar, kamu binaları olabilir. Kentsel dönüşüm alanında bir durum olabilir. Yani yüksek bina da olabilir ama ahenk içinde olmalı. Ama yatay mimarı esas.

TWITTER'DA OLACAK MI?

Melih Gökçek, sosyal medyada kanaatlerini dile getirirdi. Polemiklere girmekten çekinmezdi. Siz twitter'ı bu yönde kullanacak mısınız?

Benim öyle bir şeyim yok. Ben Twitter’a öyle fazla zaman ayıramıyorum. Benim yapmam gereken işler var. Günde 15-20 dakika ancak bakabiliyorum. Bir de bu sosyal medyada aklına gelen aklına geldiği gibi yazıyor çiziyor. Bunlara kafa yormak da doğru değil. Önerileri takip ediyorum.

 

İlgili Haberler