Musul'da Peşmerge var Türkiye yok

Musul'da Peşmerge var Türkiye yok
MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan bir Türk şehri olan Musul'daki operasyonda Peşmergenin bulunup neden Türkiye ve Türkmen güçlerinin bulunmadığını sordu.

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan Musul operasyonu hakkında açıklamalarda bulundu. Sinan Oğan bir Türk şehri olan Musul'daki operasyonda Peşmergenin bulunup neden Türkiye ve Türkmen güçlerinin bulunmadığını sordu.

Sinan Oğan'ın açıklaması Şu şekilde:

Musul Türk/Türkmen Şehridir  ABD ve Fransız güçleri öncülüğünde Musul operasyonu başladığını belirten MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan:" Peşmerge'nin de destek verdiği harekatta Türkiye yok! Türkmeler de yok. Musul tarihi Türk/Türkmen şehri olmasının yanısıra hem de şu an içerisinde yaşayan Türkmenler itibarıyla da bir Türk/Türkmen şehridir. Ancak yanlış politikalar Türkiye'yi tarihi bir fırsatın dışında bırakmıştır. Irak'da Türkmen eksenli politika izlememenin sonucudur bu. Peşmerge'ye askeri yardım yapan, Nuceyfi'ye bile ordu kuran Türkiye ne hikmetse bu ülkedeki yaklaşık 3 milyon Türkmeni görmezden geldi."dedi.

TÜRKMENLER SİLAHLANMA İSTİYOR

Sinan Oğan:"Nüfusunun % 90'ı Türkmen olan Telafer'in kurtarılması için de Musul'dan sonra Irak, ABD ve Peşmerge'den oluşan birlikler rol alacak. Yıllardır dedik Irak Turkmenleri de silahlanmak istiyor, ordu kurmak istiyor. Ama Peşmergeye verilen askeri yardım Türkmene verilmedi.Şimdi Musul'u balkondan seyretmek durumundayız. Daha kötüsü Telafer'de bile Türkmenler masada olmayacak. Bu nasıl dış politikadır?"

SURiYE'DEKİ DOĞU TÜRKMEN POLİTİKASI IRAK'TA DA UYGULANMALI

Şuan ki durumu yüzyıl sonra gelen fırsat olarak değerlendiren Sinan Oğan:" maalesef ki, AKP'nin yanlış, öngörüsüz mezhep ve Barzani odaklı dış politikası sayesinde kaçırıldı. Yazık oldu. Türkmenlerin arasına mezhep nifakının sokulması engellenmeliydi. Türkmelerin öncelikle Türk kimliği ön plana çıkarılmalıydı. Maalesef ki, Türkmen nüfusun Sünni kesimi Türkiye'nin eliyle Barzani'nin himayesine, Şii nüfusu da İran'ın himayesine terkedildi. 50 bin kişilik Türkmen ordusu da Misak-ı Milli de Musul da, Telafer de Kerkük'te, bizi masaya oturturdu...  IŞİD Musul'a, Telafer'e girdiğinde Türkmenlere sahip çıkalım, Türkmenleri silahlandıralım dediğimizde bugünleri görerek demiştik. Oysa biz ogün meclis kürsüsünden Türkmen diye haykırdığımızda bizi ırkçılıkla suçlamıştınız. Meclis tutanakları buna şahittir. Hala geç değil. Suriye'de Türkmenler için doğru yapılanı, Irak Türkmenleri için de yapabiliriz. Türkmenler buna hazırdır." dedi.
 

İlgili Haberler