Müteahhitten satılık mezar yeri!..

YENİÇAĞ Ankara haber merkezimizin Musa abisi bizimle her daim gazetecilik heyecanını yaşar. Sabah telaşla odama daldı. Hürriyet'in Ankara ekini önüme koydu. Seri ilanlar sayfasını açtı. "Oku" dedi. Okudum...

"Satılık arsa. Cebeci asri mezarlığında özel yapım 10 kişilik aile mezarlığı. Tel..."

Başkent Ankara da diğer büyükşehirler gibi mezarlık yeri sıkıntısı çeken şehirlerden biri. Bildiğim kadarıyla Cebeci asri mezarlığında yer bulmanız için çok yüksek yerlerden tanıdıklarınızın devreye girmesi ve en az 25 bin lirayı da gözden çıkarmanız gerek.

 Kayserilidir Musa abi!.. "Git alacaklı gibi konuş. Pazarlık da yap" dedim. Yıldırım hızıyla telefona koştu. 10 dakika sonra buruşuk bir suratla tekrar odama girdi. Meğerse, satılık mezar yeri yakınlarda iflas eden bir müteahhide aitmiş. Kardeşi çıkmış telefona, durumlarını anlatmış. 10 kişilik aile mezarlığını zamanında 46 bin dolara mal ettiklerini şimdi zorda kaldıkları için satışa çıkardıklarını, özel yapılı olduğunu anlatmış. "Gidip görebilirsiniz" demiş. "Eğer alıcıysa" 650 bin lira istemiş Musa abiden. Pazarlığa da pek yanaşmamış...

Gazeteciliğe başlarken, büyüklerimiz bize "gazetelerin her satırını iyi okuyarak güne başlayın" derlerdi. Gazetelerin reklam ilan sayfalarını bile okumamızı önerirler, oralardan kimi zaman manşetler çıktığından örnekler verirlerdi. Kulakları çınlasın hepsinin!..

Birilerini daha analım;

Diyorlar ya!.. "Bu ülkede ekonomik kriz mıriz yok.."

Millet, mezar yerlerini satmaya başladı... Daha ne olsun?..

***

Fatih Erbakan'a ne oldu?..

Fatih Erbakan ile Saadet Partisi'nin son pazarlıklarını yazmıştık. Haklı olarak merak edip soracaksınız "ee ne oldu?. Gerisini getirmeyecek misin" diye. SP Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman ile konuştum. Şunları söyledi;

"Fatih Bey'in çevresindeki milletvekili arkadaşlar, oturduğumuz zaman söyleyip duruyorlar illa bir araya gelinsin diye. Tabii bizlerin de arzusu var o konuyla ilgili. Nitekim, Temel Ağabey genel başkan olduğu zaman gitti Fatih Bey'le görüştüler, bir yerde oturdular. İlk etapta "tamam" dedi. Yani genel idare kuruluna yazacağız, başkanlık divanında görev veririz falan... Sonra Fatih Bey telefon etti 'biz vakıfta çalışmaya devam edeceğiz falan' diye. Tabii o öyle kaldı bu yüzden. Buna rağmen genel başkan yine yazacaktı. 'İstersen istifa et ben seni yazacağım' bile dedi hatta. Yazılmadı, istifa ederse pek şık olmaz diye. Bu böyle devam ederken bu haciz davaları şunlar bunlar falan gelince biraz bir kırgınlık oldu ciddi manada. Bunlar biraz incitici, kırıcı oldu ama herkes yine birlikten yana olduğu için  ben vardım genel başkana 'Ben, Lütfi Yalman olarak gideceğim Fatih Bey'le bir görüşeceğim' dedim. 'Ben sizin adınıza gitmiyorum parti adına da gitmiyorum. Lütfi Yalman olarak gideceğim düşüncesi nedir, fikri nedir niye böyle bir şeyin içerisindeler' dedim. 'Sen bilirsin' dedi. İşin mahiyeti bu, böyle başladı. "

Sonra ne oldu?..

"Bir iki arkadaş var o taraftan da. Tabii gittik Fatih Bey'le görüştüm. Görüşmemizde, 'nedir düşünceniz? Medya kanalıyla sosyal medya kanalıyla görüşmeler hep yanlış anlaşılıyor' dedim kendisine. Hatta birkaç tane örnek verdim. Sonra, kendisi de 'elbette ortada bir durum var' dedi. 'Parti kurmak doğru değil. Biz de aynı şekilde düşünüyoruz' dedi. Ben de dedim ki 'Temel Bey yurt dışında, gelsin gerekirse Temel Bey'le de görüşürsünüz'. Ama arkadaşlar dedi ki, 'bir oturalım konuşalım da sonra Fatih Bey'le Temel Bey bir araya gelsin.' Biz Fatih Bey'in çevresindeki arkadaşlarla bu görüşmeyi yürütüyoruz. İşin mahiyeti bu. Yani ben parti adına gitmedim kendi adıma görüşme yaptım ve o Fatih Bey'in yanındaki milletvekili veya diğer arkadaşlarla görüşmeler yürütüyoruz, hâlâ da yürütüyoruz. İnşallah hayırlı bir netice olur.

Sadece şöyle bir yaklaşım var, 'kongre yapsak'. Biz de diyoruz ki; seçim çok yakın, yani olağanüstü kongre biraz şey olur. Siz gelin başkanlık divanında genel başkan baş danışmanı olarak görev alın başlayın. Bazı arkadaşlar da hatta baş danışman olarak görev alsınlar ondan sonra bu davaları çekin, ondan sonra arkası gelir. Kolay diğerleri. İş bu aşamada. Bu görüşmeler böyle devam ediyor."

Millî Görüş mensuplarına özenle duyurulur!..

Yazarın Diğer Yazıları