'Müttefik' Barzani, PKK ile Türkmen katliamı yapıyor

'Müttefik' Barzani, PKK ile Türkmen katliamı yapıyor
Hükümet tarafından 'müttefik' ilan edilen Peşmerge güçleri, PKK ile birlikte Türkmen katliamı yapıyor. Kerkük'te Valilik binası yanında bir Türkmen'e suikast girişiminde bulunuldu.

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD), 'Kerkük’ün Sesi' Gazetesi’nin ulaştığı fotoğrafları yayınladı.

21 Ekim tarihinde PKK militanlarının Irak’ta Türkmen kenti Kerkük’e girmesinin ardından TKÜUGD, Kerkük’ün Sesi Gazetesi’nin yayınladığı Peşmerge Yönetimine bağlı Peşmerge güçleri ile PKK'lı militanların birlikte hareket ettiğini gösteren fotoğrafları yayınladı.

Fotoğrafların Kerkük'ün güneyindeki sanayi bölgesi yakınlarındaki Vasiti ve Arafa semtlerinde çekildiği bildirildi.

"PKK, PEŞMERGE İLE BİRLİKTE YOL KONTROLLERİ YAPMAKTADIR"

TKÜUGD Başkanı Güngör Yavuzaslan, "Irak’ta Kerkük'ü ve bölgenin güvenliğini istikrarsızlaştırmak için Türkmen bölgelerini bilinçli olarak hedef alan PKK, IŞİD'le mücadele için bölgeye verilen silahları ele geçirmektedir. Terör örgütü yine Irak ordusunun ve Peşmergenin envanterinde bulunan birçok silahı militanlarına vermektedir. PKK hala Kerkük’tedir. Peşmerge Yönetimine bağlı Peşmerge güçleri ile birlikte yol kontrolleri yapmaktadır’’ dedi.

Yavuzaslan, ’’Irak’ta artık Kandil bölgesi ve Sincar dışında örgüt Kerkük'te yapılanmaktadır. Bugün Kerkük merkez ve çevresinde Peşmergenin izin vermesiyle PKK militanları silahlı dolaşmaktadılar. Havice bölgesindeki IŞİD'e karşı Peşmerge birliklerinin operasyonlarında PKK’lı militanlar da vardır. En son 21 Ekim tarihinde IŞİD Kerkük’ün merkezine saldırınca hem kent içinde bulunan PKK hücreleri hem de dışarıdan gelen militanlar faaliyete geçti. Yaşanan olaylar sonucunda Kerkük’ün KYP’li Valisi örgüt üyelerine karşı hiçbir karşı yaptırım uygulamamıştır.’’ dedi. 

KERKÜK VALİLİĞİ YAKINLARINDA TÜRKMEN SUBAYA SUİKAST GİRŞİMİ

Kerkük Valilik binasi yakınında İstihbarat Müdürlüğü'nde subay olan Abdülemir Cuma'ya kimliği belirsiz kişiler tarafından ateş açıldı.

Son alınan bilgilere göre Subay Abdülemir Cuma ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Suikast girişiminde bulunulan sıbayın İstihbarat Genel Müdürü Albay Orhan’ın yeğeni olduğu öğrenildi.

İlgili Haberler