Müzakerelere KDGM de dahil oluyor

Müzakerelere KDGM de dahil oluyor
Hükümet, kritik bir aşamaya giren “ihanet” sürecini rayına oturttuktan sonra gelinen son noktayı masaya yatırdı. Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı İmralı ziyaretlerine başlıyor. Böylece MİT dışında ilk kez devletin başka bir kurumu da görüşmelere katılmış olacak.

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı İmralı ziyaretlerine başlıyor. Böylece MİT dışında ilk kez devletin başka bir kurumu da görüşmelere katılmış olacak. KDGM’nin başında bulunan eski MİT Müsteşar Yardımcısı Muhammet Dervişoğlu, daha önce İmralı’da pek çok defa bebek katili Abdullah Öcalan ile görüşen bir isim. Ayrıca KDGM’ye alanında uzman çok sayıda personel alınacak. İlk etapta 150 kişinin istihdam edileceği kurumun kadrosu kısa süre içinde 500 kişiye çıkarılacak. Hükümet, 6-7 Ekim olaylarından sonra kritik bir aşamaya giren ihanet sürecini rayına oturttuktan sonra gelinen son noktayı masaya yatırdı. Bu kapsamda Başbakan Davutoğlu başkanlığında son günlerde bir dizi toplantı gerçekleştirildi. Ortaya çıkan değerlendirmeler şöyle:

İktidar tedirgin
“Bölgeye yönelik alınan yeni tedbirlerle, yol kesme, haraç alma gibi asayiş olaylarının sayısında düşüş yaşandı.  ’Alan hakimiyetinin kaybedildiği’görüntüsünün bir an önce ortadan kaldırılması için valiler, kaymakamlar, emniyet ve jandarmaya gereken tüm talimatlar verildi. Güvenlik birimlerinden ’çözüm sürecinin zarar göreceği gerekçesiyle güvenlik adımlarının atılmasından geri durulmaması’istendi. İmralı ve HDP’lilerle yapılan görüşmelerde de kamu düzeni sağlanmadan ve silah bırakma aşamasına geçilmeden bir adım atılmayacağı mesajı verildi.