Müzenin konukları tarihin tanıkları

Müzenin konukları tarihin tanıkları
Pasifik kıyısındaki California’da bir tren müzesinde açılan fuarda, asırlık otomobillerin yanı sıra, o dönemin itfaiye araçları da sergilendi

İnsanların geçmişe özlemi bitmiyor. Otomobil tutkunlarının eski arabalara duyduğu sevgi ve özlem de öyle. Bu düşüncelerden yola çıkılarak hazırlanan “Antika Otomobil Şovu”, klasik araç meraklılarını, ABD’nin en kalabalık eyaleti California eyaletinin Perris şehrinde buluşturdu.  Ülkenin dört bir yanından özenle seçilerek, bu şölen için özel olarak getirilen yüzlerce klasik otomobil ve kamyonetin sergilendiği şovda, İkinci Dünya Savaşı’nda kullanılmış askerî araçlar ve Kore-Vietnam savaşından kalma, üzerinde hâlâ ağır silahlar bulunan tanklar yoğun ilgi gördü.

Demiryolu müzesi
Orange Empire Demiryolu Müzesi, her yıl tarihi demiryolu hattını canlandırmak ve ulaşımda demiryolunun önemini halka hatırlatmak amacıyla çeşitli gösteri ve şenliklere ev sahipliği ediyor. Fuarı gezen otomobil hayranları, eski günlerin anılarını tazeledi.


itfaiye araçları
ABD’nin; Pasifik Okyanusu’na bakan California eyaletinde, geniş bir arazi üzerine kurulu 19 ayrı bölümden oluşan Orange Empire Demiryolu Müzesi’nde düzenlenen sergide; 1900’lerden kalma buharlı lokomotif turunun yanı sıra, ziyaretçilere makinistlerin gözetiminde tren kullanma imkânı da verildi. 1911 yapımı T model Ford otomobilden 1939 yapımı GM Futureliner kamyonete kadar farklı renk ve modelde klasik araçları ziyaretçilerle buluşturan şovda, ayrıca, uzun yıllar belediyede hizmet vermiş itfaiye araçları da sergilendi.