Myanmar'a 'şiddete son verin' çağrısı

Myanmar'a 'şiddete son verin' çağrısı
Myanmar'da cunta yönetimi karşıtlarının protesto gösterileri sürüyor. Darbecilerin halka yönelik şiddeti sonucu can kayıpları artıyor. Myanmar'daki uluslararası misyon başkanları da ordunun şiddete son vermesi çağrısı yaptı.

ABD''nin Yangon''daki Büyükelçiliğinin Twitter hesabından, Myanmar''daki yabancı ülke temsilciliklerinin ülkedeki gelişmelere dair ortak bildirisi yayımladı.

ORDUYA ''ŞİDDETE SON VERİN'' ÇAĞRISI

Bildiride, Myanmar ordusu, "halka yönelik şiddete son vermeye, gözaltındakileri serbest bırakmaya, sıkıyönetimi, olağanüstü hali, iletişim kısıtlamalarını kaldırmaya ve yönetimi seçilmiş hükümete bırakmaya" davet edildi. Myanmar halkının barışçıl protesto ve serbestçe bilgiye erişim haklarının desteklendiği vurgulanan açıklamada, "İnternet kesintileri ve medyaya baskılar, ordunun menfur eylemlerini gizlemeyecektir" denildi.

BBC MUHABİRİ GÖZALTINA ALINDI 

Bildiride, "güvenlik güçlerinin silahsız sivillere yönelik acımasız şiddetinin çoğu zaman karanlıkta kaldığı" ve bunun "savunulamaz" ve "ahlak dışı" olduğu belirtildi.

Ortak bildiride, ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Hollanda, İspanya, İsveç ve Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu''nun imzası bulunuyor.

Myanmar''da bugün darbe karşıtı gösterilere müdahale eden ordunun, protestoculara karşı gerçek mermi kullanması sonucu en az 8 kişi yaşamını yitirdi, en az 23 kişi de yaralandı.

İlgili Haberler