Myanmar'da polis karakoluna saldırı

Myanmar'da polis karakoluna saldırı
Myanmar'da askeri darbe karşıtı eylemcilerin bir polis karakoluna düzenlediği saldırıda 7 polis hayatını kaybetti.

Anadolu Ajansı''nın Myanmar Now''dan aktardığı habere göre, Saging eyaletine bağlı Tamu kentinde yer alan bir polis karakolu, askeri darbeye çıkarak protestoculara katılan polis memuru Thang Hou Gin ve beraberindeki protestocuların saldırısına uğradı. El yapımı patlayıcı maddelerle düzenlenen saldırıda, 6 polis hayatını kaybetti.

Myanmar ordusunun kısa süre sonra müdahale etmesi sonucu darbe karşıtı polis memuru Gin öldürülürken, çatışmaya katılan protestoculardan bazıları yaralandı.

MAGWAY''DA 10 BİN KİŞİ EVİNİ TERK ETTİ

Öte yandan Myanmar ordusunun Magway eyaletinde protestoculara karşı uyguladığı şiddet sonucu kırsal bölgelerde yaşayan çok sayıda kişinin evini terk ettiği aktarıldı.

İnsan hakları örgütü Justice for Myanmar tarafından hazırlanan raporda, Myanmar ordusunun mart ayından bu yana ev baskını, özel mülkü yağmalama ve sivilleri kaçırma gibi eylemlerinin ardından, eyaletteki en az 10 bin sivilin ormanlık alanlara kaçarak askerlerden saklandığı belirtildi.

Magway''da Myanmar birliklerinin evleri basıp özel mülkleri yağmalarken görüntülendiği çok sayıda video, sosyal medyada yayılmış ve tepki toplamıştı.

MYANMAR''DAKİ ASKERİ DARBE

Myanmar ordusu, 8 Kasım 2020 tarihinde gerçekleşen seçimlerde hile yapıldığı iddialarının gündeme gelmesi ve ülkede siyasi gerilimin yükselmesinin ardından 1 Şubat''ta yönetime el koymuştu.

Ordu, ülkenin fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii başta olmak üzere, pek çok yetkiliyi ve iktidar partisi yöneticisini gözaltına almış ve bir yıllığına OHAL ilan etmişti.

Myanmarlılar 6 Şubat''ta demokrasiye dönüş talebiyle protestolara başlamıştı. Güvenlik güçlerinin silahlı müdahalelerinde 550 gösterici yaşamını yitirdi.

Ülkede geniş katılımlı gösteriler devam ederken gözaltına alınan üst düzey hükümet yetkililerinin askeri mahkemede yargılanmalarına devam ediliyor.

İlgili Haberler