Nabi Avcı’ya dair bir anı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Yeni Şafak’ta beraber yazıyorduk. Yeni Şafak o zaman Tansu Çiller muhalefeti yapan iyi bir gazeteydi. Nabi Avcı da okumaktan zevk aldığım baş yazardı. Hatta bir anısını hâlâ unutamam. Gazetenin yazarı arkadaşlar sayfanın başından sonuna kadar uzayan makaleler yazardı. Bir yazısında Nabi Bey çok nazikçe böyle eleştirdi; ben yazıya yazı demem yazı uzun olmayınca...

***

Şimdi bütün ilkokulları İmam Hatip’e çevirmeye çalışan Nabi Bey’i tanıyamıyorum. Bu kadar esprili, bu kadar zeki bir zat, bu işin faydasından çok zararı olduğunu anlamaz mı? 
Evet zaten İmam Hatipli bir Başbakanımız var maşallah.
Suriye ondan soruluyor, Irak ondan soruluyor, Libya ondan soruluyor, Amerika zaten ondan soruluyor. Gazze’nin bile ondan sorulabileceği ihtimali var.

***

Halk da pankartını kaparak önüne koşuyor. Kiminin yol derdi var, kimi İmam Hatip eğitimini beğenmiyor. Evet anladık, çocuklarımızı ahlâklı yetiştirelim ama, yaşadığımız örnekler pek öyle intiba vermiyor.
Siz Başbakanı çok seviyor ve onaylıyor olabilirsiniz. Eski siyasiler gibi “Alışırlar... Alışırlar...” demeyeceğinizden eminim. Eğitim gibi dev bir konuyla oynamanın ne kadar teklikeli olduğunu bildiğinizden de eminim. Baştan söyledim ya Nabi Bey’i tanımakta güçlük çekiyorum.

Yazarın Diğer Yazıları