Nabi Avcı’ya istifa çağrısı

Nabi Avcı’ya istifa çağrısı
MHP’li Zuhal Topçu, TEOG’un çöktüğünü, bakanlığın lise yerleştirme sistemini eline yüzüne bulaştırdığını belirterek “Milli Eğitim Bakanı derhal istifa etmelidir” dedi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topçu, TEOG’un (Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı) çöktüğünü söyledi. Topçu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya tercih yapmayan 230 bin öğrencinin hangi okullara yerleştirileceğini sordu. Topçu, “Aslında hata başında yapıldı. Yüzdelik dilime göre mi sıralamaya göre mi yoksa alınan puana göre mi tercih yapılacağını belirten net bir açıklama yapılmadı. Bu nedenle yapılan yerleştirmeden dolayı öğrenciler ve aileleri perişan durumda” dedi. Topçu, TEOG sınavında sistemin çöktüğünü, e-okul’un hata verdiğini, nakil başvurularının yapılamadığını, sistemin tıkandığını öne sürdü. En büyük sorunlardan birinin, okulların açılmasına sayılı günler kala okul müdürlerinin görevden alınması olduğunu belirten Topçu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Hesabı sorulmalı
“Vesayetçi zihniyet, Milli Eğitim Bakanlığı’nda da kendini göstermiş ve ’Malum-Sen’ dışındaki bütün çalışanlar, artık vesayetin dayanılmaz ağırlığı altındadır. Hükümet ve Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atamalarını geciktirmiş, cumhurbaşkanlığı seçimine feda etmiştir. Lise yerleştirme sistemini eline yüzüne bulaştırmış, binlerce öğrenciyi mağdur etmiştir. Müdür atamalarında tek kriter olarak yandaşlığı temel almış, milli eğitimi siyasallaştırmıştır. Eğitimde, bilgi, beceri ve liyakat geri plana itilmiş, bugüne kadarki uygulamalar adalet, ehliyet ve liyakat anlayışını yerle bir etmiştir. Bütün bu beceriksizliğin, partizanlığın hesabı sorulmalı, birileri bunun faturasını ödemelidir. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bu yaşananların baş sorumlusudur. Derhal istifa etmelidir.” 
 Torba Tasarı’da yer alan öğretmen atamalarına işaret eden Topçu, cumhurbaşkanlığı seçimi için bu tasarının malzeme yapılıp yapılmadığını sordu. Topçu, Torba Tasarı’nın yasalaşması halinde yapılacak öğretmen atamalarında ihtiyaç analizi yapılıp yapılmadığı sorusunu yöneltti. Topçu, öğretmen ihtiyacını karşılamak için 40 bin değil, 120 bin öğretmenin gerekli olduğunu ifade ederek, günü kurtarmak yerine, atanamayan öğretmen sorununu çözecek politikalar oluşturulması gerektiğini belirtti.