İşte Türk komandosu böyle eğitim görüyor

İşte Türk komandosu böyle eğitim görüyor
Dünyanın en zorlu askeri eğitimleri verilen Eğirdir Dağ Komando Okulu’ndaki personel, her türlü engeli aşma yöntemlerini öğrendi

Elleriniz, ayaklarınız, gözleriniz bağlı ve denizin dibindesiniz. Nasıl hayatta kalacaksınız? Pek çoğumuzun aklımızdan dahi geçirmek istemediği bu durum, üst düzey komandoların yetiştirildiği eğitimin bir parçası. Dünyanın en zorlu askeri eğitimleri arasında gösterilen Isparta Eğirdir Dağ Komando Okulu’ndaki Komando İhtisas Kursu’nun üçüncü aşaması olan “Su Üstü Komando Harekatı” Ege Denizi’nde icra edildi. 

28 haftalık zorlu süreç
Türk Silahlı Kuvvetleri’nın komando ihtiyacını karşılayan eğitimin denizdeki üçüncü aşamasında komandolar 4 hafta boyunca bir harekatta her türlüsu engelini aşma yöntemlerini öğrendi. Yapılan tatbikatta tüm komandolar, elleri, ayakları ve gözleri bağlı olarak denize atıldıktan sonra hayatta kalarak en yakın unsura ulaşmaya çalıştı. Öğrendikleri özel teknikleri uygulayan komandolar bu etaptan başarıyla geçti. Türkiye’de farklı kuvvetlerden subay ve astsubayların gönüllü olarak katıldığı kurslara 16 ülkeden de subay ve astsubay katılıyor. Komando adayları toplam 28 hafta da deniz, kar şiddetli soğuk ve karada zorlu şartlarda eğitim  görüyorlar.