Nani bugün geliyor sırada Persie var

Nani bugün geliyor sırada Persie var
Şampiyonluğu ve 4. yıldızı Galatasaray’a kaptıran Fenerbahçe, transferde fırtına gibi esiyor

Şimdiye kadar 6 yıldızı renklerine bağlayan Kanarya’nın son bombası Nani, saat 18.00’de İstanbul’da olacak. Transfere doymayan sarı-laciverliler, M. Unitedlı Persie’de de sona yaklaştı.

Sportif direktör Giuliano Terraneo ve teknik direktör Vítor Pereira’yla büyük bir açılım başlatan F.Bahçe, bombaları patlatmaya devam ediyor. 3 Temmuz şike sürecinin ardından UEFA tarafından kapatılan Avrupa kapıları yeniden açılan Kanarya’nın son yıldızı Nani bugün saat 18.00’de İstanbul’a gelecek. Portekizli, ayağının tozuyla tesisleri gezecek yarın da sağlık kontrolünden geçecek ve sözleşme işlemleri biterse, salı günü başkan Aziz Yıldırım’la Topuk Yaylası’na gidecek ve yeni takım arkadaşlarıyla tanışacak. Bu arada kulüp, idmana da katılması beklenen Nani için belirlenecek bir tarihte Şükrü Saracoğlu’nda muhteşem bir imza töreni düzenleyecek. Uzun uğraşlar sonunda ikna edilen Nani’nin inanılmaz bir hayat hikayesi var. Yeşil Burun Adaları’nda doğdu. Ailesi daha sonra Portekiz’e göç etti. 5 yaşındayken babası, tatile gittiği adadan geri dönmedi. 12 yaşında da annesi 9 çocuğunu bırakarak Hollanda’ya göçünce kardeşleriyle yalnız kaldı.

Lakabını ablası taktı

Tam adı Luis Carlos Almeida da Cunha olan oyuncuya ‘Nani’ lakabını büyük ablası taktı. Portekizli yıldız, çocukluk arkadaşı Manuel Fernandes ile sokaklarda oynarken büyük abisi, yeteneğini keşfetti ve 14 yaşında Real Massama’nın altyapısına soktu. Nani, 16 yaşına geldiğinde yetenekleriyle büyük kulüplerin ilgisini çekmeye başladı. Ezeli rakipler Sporting Lizbon ve Benfica, genç oyuncunun peşine düştü. Nani, tercihini, Sporting Lizbon’dan yana kullandı. Burada iki sene genç takımda oynadı. İlk sezonunda 36 maçta 5 gol attı ve Manchester United’da transfer oldu. 2009-10’da Cristiano Ronaldo’nun Real Madrid’e gitmesiyle Nani’nin omuzlarındaki yük arttı. Alex Ferguson’un kendisine güvenmemesine rağmen M. United, Nani’yle 4 yıllık yeni sözleşme imzaladı. 2010-11’de kariyer rekorunu kırarak 10 gol ve 20 asiste ulaştı. Ertesi sezon da aynı sayıda gol attı. Sözleşmesi 2018’e uzatıldı ancak bu dönemde sakatlıklarla boğuştu. Sadece 13 maça çıkabildi. 2014-15 sezonunda M. United, Nani’yi 1 yıllığına Sporting Lizbon’a kiraladı. Burada yeniden doğan Nani, Devler Ligi’nde 5 maçta 4 gol, attı 2 asist yaptı.

Ön protokol tamam

F.Bahçe, Nani’nin ardından bir bomba daha patlatmak üzere.  Sarı-Lacivertliler, listesindeki Robin Van Persie’de sona yaklaştı. İki gün önce oyuncunun menajeri Cornelis Vos ile görüşen Kanarya, 31 yaşındaki golcü ile protokol imzalayıp transferi resmiyete dönüştürmek için büyük mesafe kat etti ve transferde küçük pürüzlerin kaldığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Hollandalı için kulübü M. United ile de prensipte anlaşma sağlandı. Önce menajer Vols ile işin ekonomik tarafını görüşen yöneticiler, 2 günlük zirvenin ardından mutlu sona ulaştı. Garanti para, bonuslar ve maç başılarda el sıkışan taraftar bunu bir prokole dönüştürdü. Ardından menajer Vols, futbolcusu Robin Van Persie’yi de yöneticilerle görüştürdü ve yıldız oyuncu da “Tamam” dedi... Sözleşme ile ilgili son detaylar konuşulduktan sonra transfer F.Bahçe tarafından KAP’a bildirilecek. Transferde Dirk Kuyt’ın da büyük rol oynadığı yıldızın 3-4 gün içinde İstanbul’da olması ve sözleşmeyi imzalaması bekleniyor.