Narkoz ittifakı!..

Yıllardır özlemini çektiğiniz, hasretle beklediğiniz an geldi çattı!.. Tren istasyonunda acaba gelir de kavuşur muyuz diye günlerdir bekleyen, garda cigara üstüne cigara içen Tarık Akan gibi... Çuf çuf sesleri devam ederken, Filiz Akın, kara trenden indi, sevgilisinin üzerine atladı, kucakladı.. Ayakları yerden kesildi... Kavuşmanın sevinci içinde birbirlerine sıkı sıkıya sarıldılar, döndüleer, döndüleer, döndüleer... Adı konuldu; "Cumhur İttifakı." Ete kemiğe büründü... Yerinizde duramıyorsunuz, değil mi?.. Gözyaşlarınız sel mi oldu?.. Fakir gecekondu kızı ile zengin fabrikatörün oğlunun imkansız denen  kavuşmasının mutlu sonu mu?..

"Ayakta mı uyursunuz be kardeşim" diye bağıracağım, "Filmin senaristini ve yapımcı şirketini tanımıyor musunuz" diye kafamı duvarlara vuracağım... Bana çok kızacaksınız!...

Müthiş bir makale okudum dün 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü'nün internet sitesinde. Bilimsel danışmanlarından Bojidar Cipof kaleme almış. Öneririm okumanızı. Bazı kısa alıntılar yapacağım. Başlığı; "ABD, Patrikhane ve   Helenizm Trafiği". Yazı, "Türkiye'de en önemli gündem şüphesiz Afrin Harekâtı'dır. Afrin ya da genel anlamda Suriye'deki sıkıntılar, Ege ve Kıbrıs'ta da Bizans oyunlarını hızlandırmıştır. Ege'de provokatör bir Yunanlı Bakanın Kardak Kayalıklarına çelenk atma girişimi ile başlayan sorunla anladık ki Helenler 'sirtaki' oynamaya yine pek hevesliler. Ve anladık ki bir süredir pusuda bekleyen 'Helenizm' bu puslu havada bir şeyler kapma planları yapıyor" cümleleriyle başlıyor. Devamından;

"Türkiye Açısından Enteresan Bir Dönem Başladı

Sorunlar Afrin, Ege, Kıbrıs ile sınırlı değil. Rum Patrikhanesi ve Heybeliada Ruhban Okulu meseleleri ile ilgili uzun bir süredir ses çıkmıyordu. Rum Patriği Bartholomeos hayli bir zamandır suskundu. Patrikhane yanlısı ya da uzantısı durumunda olan web sitelerinde de bu suskunluk var. Vardı demiyoruz çünkü an itibariyle var! Patrikhane'nin en ufak aktivitesini çokça fotoğraf eşliğinde paylaşan yaklaşık 10 site var ki; dinî konular ve Patrikhane'ye gelen giden ziyaretçiler dışında suskunluk içindeler. Şubat başından itibaren Ekümeniklik talepleri, Heybeliada Ruhban Okulu'nun açılması gibi konular başta ABD ve AB'den gelen desteklerle yine başladı.

Şubat'ta Patrikhane ve Helenizm Trafiği!

6 Şubat 2018'de dini bir etkinliği bahane ederek, ayinin ardından Heybeliada Ruhban Okulu'nda, okulun yeniden açılması için Türkiye'de bulunan misyonlardan Büyükelçi ve Başkonsolos düzeyinde kişilerin de katıldığı 'Halki İlahiyat Okulu'nun yeniden açılması için Ekümenik Patriğin yeni çağrısı'  adı verilen bir toplantı düzenlenmiştir.

Katılanların bir kısmı şunlardır:

Rum Patriği Bartholomoes, İsviçre Metropoliti Jeremiah, Trannopoulos Metropoliti Germanos, Myriophytos ve Peristasis Metropoliti Ireneios, Myra Metropoliti Chrysostomos, Yunanistan Büyükelçisi Evangelos Sekeris, İstanbullu Rumların Evrensel Federasyonu Başkanı Nikolaos Uzunoğlu, Aristotle Üniversite'sinden Prof. Despo Lialiou, Bulgar Vakfı Üyesi (Archon) Dimitri Atanasof ve eşi, Bulgaristan Milletvekili Vaselin Mareshki.

Bir Yandan da Pontusçuluk!

An itibariyle Dünya'nın birçok yerinde sözde Pontus soykırımı toplantıları yapılmaktadır. Bu bağlamda 9 Şubat 2018'de İstanbul'daki Zoğrafyon Rum Lisesi'nde sekizinci kez uluslararası koro festivali yapılmış ve bu festivale ağırlıklı olarak Pontus adı taşıyan gruplar katılmıştır. Bu organizasyon için de Pontos News haber sitesinde 6 Şubat'ta çıkan bir haber ve Zoğrafyon Lisesi web sayfasında 'Zoğrafyon'un 8. Uluslararası Koro Festivali Gerçekleşecek' şeklindeki 3 satırlık duyuru dışında bilinen Yunan/Rum kaynaklarında öncesinde ve sonrasında haber çıkmadı.

Oreokastro Pontuslular ve Arkadaşları Birliği, AHEPA Pontuslular Derneği (American Hellenic Educational Progressive Association), Kuzey Yunanistan Pontuslular Evi, Lagada Pontuslular Derneği katılımcılar arasında yer aldı.

Oreokastro Pontuslular ve Arkadaşları Birliği ile gelen bir yönetici Türkiye karşıtı Pontus gruplarında çok aktif bir kişi olarak görünen 'Herakles Tsakalidis'dir. Kısa bir süre önce verdiği bir röportajın başlığı ise şöyledir: 'Pontus Helenizminin Gerçekliğini Talep Etmek İçin Mücadele Edilmeli '

ABD Temsilciler Meclisi Üyeleri

7 Şubat 2018'de ABD Temsilciler Meclisi'nin iki ayrı partiden iki üyesi Kongre'ye bir önerge verdi! Carolyn Bosher Maloney: ABD Demokrat Parti'den Temsilciler Meclisi üyesidir. Gus Michael Bilirakis: ABD Cumhuriyetçi Parti'den Temsilciler Meclisi üyesidir. Bu iki ayrı partinin temsilcisinin ortak noktası; 'Helenik Suçlarla Mücadele Kongresi' adı altında kurulmuş bir sivil toplum kuruluşunun kurucu üyeleri olmalarıdır.

Carolyn Bosher Maloney ile Gus Michael Bilirakis Türkiye'yi Ekümenik Patrikhanenin hak ve din özgürlüklerini ihlal etmeyi durdurma çağrısında bulunan 732 sayılı bir karar tasarısı çıkarttılar. Türk Hükümetini, uluslararası hukukun yanı sıra Türkiye'nin yıllardır üye olmaya çalıştığı Avrupa Birliği tarafından tanımlanan dini özgürlüklere ve haklara da saygı göstermeye çağırdılar."

"Cumhur İttifakı"nın, bırakın bu olup bitenlerden sizi haberdar etmeyi, bu tezgahları çevirenlere "eyt", "üyt" yaptığını duydunuz mu?.. O zaman yukarıdaki soruya doğru cevap verin lütfen; Ayakta mı uyuyorsunuz be kardeşim!..

Yazarın Diğer Yazıları