Nasıl yakalamıştık saçlarından baharı!

O belediye başkanları ne de güzel kampanyalar düzenlemişler, nasıl da heyecanla sosyal medyadan mesajlar atmışlardı 'evet' için... Sandıktan 'evet' çıkarsa Türkiye prangalarından ve çift başlılıktan kurtulacak, medeniyetler üzerinden sıçrayacak, rampasından fırlayan roket kesilecek, ülkeye gerçek demokrasi gelecek, işin özeti bahar fışkıracaktı!.. 

Şimdi o şarkıyı mırıldanıyorlar mıdır acaba: "Hani kuşlar ağaçlar/ Binbir renkli çiçekler/ Nasıl yakalamıştık saçlarından baharı... "

'Saçlarından yakalanan bahar' galiba pavyona düştü!.. 'Cehape zihniyeti' ekmeği karneye bağlamıştı... Muhtemelen aynı 'Cehape zihniyeti' şimdi de demokrasiyi karneye bağladı!.. Ezan Türkçe olmasa da, kovulma talimatı Türkçe!.. Bazen muhatap anlamaza yatsa ve 'müze' filan diye saçmalasa da onun anlayacağı dilden konuşulabiliyor!.. O da hemen "Davam için" diyebiliyor... Tabii kimse kendisine "İyi de, sen nesin ki görevde kalman davaya zarar veriyor?" sorusunu soramıyor!..

***

16 Nisan'da kemerleri taktık ve uçuşa geçtik!.. O çok konuşulan 'yerli uçak' henüz piyasaya çıkmasa da 'yerli bıçak' hemen sahne aldı!.. İyi de oldu şimdi herkes yaptığının karşılığını alıyor!.. Sandıkla gelen, ağlaya ağlaya arka kapıdan yollanıyor!..

Az koşturmamıştı bu arkadaşlar 'o bahar'ın peşinden!.. 'Evet' kampanyası için Niğde'de meydan konuşması yapıyor Belediye Başkanı: "Sandıklardan gümbür gümbür 'evet' oyu çıkardığımız zaman bu milletin ayağına vurulan prangalar çıkacak bu ve milleti tutabilene o zaman aşk olsun. Çabuk kararlar almak için inşallah 16 Nisan'da sandıkları 'evet'le doldurup patlatacağız!.. "

Adam haklı çıktı!.. Çünkü patlama oldu!.. Kendisini makamda tutabilene aşk olsun dedirtecek cinsten bir patlamaydı!..

***

Recep Altepe, 'evet taksisi' gezdirdi Bursa caddelerinde... "Sistemin iyi şekilde işlemesi, her türlü eksikliğin giderilmesi için sandığa gidiyoruz. Ülkemizin geleceğe emin adımlarla yürüyüp güvenle bakabilmesi için atması gereken adımlar var. Bu adımlar 16 Nisan'dan sonra atılacak. En büyük sermayemiz istikrar. 16 Nisan önemli bir milat. Bunu da aşacağız. Bugüne kadar zor eşikler aşıldı" diye iddialı konuşuyordu...

Evet, milat gerçekleşti ve eşik aşıldı!.. Şimdi Bursa'daki üst geçitlerden ismi ve imzası kaldırılıyor bu 'metal yorgunu'nun!..

***

16 Nisan akşamı, resmî sonuçlar gelmeden havai fişekli kutlamalar yapılıyordu Balıkesir'deki meydanda... Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da başrollerdeydi... 'Eski Türkiye' geride kalmış, 'yeni Türkiye' gelmişti!..

Uğur, "Ekmeğin büyümesi, çocukların geleceği için ihtiyacı var. Yatırımcılar bile 16 Nisan'ı bekliyor. Herkes 16 Nisan'a kilitlenmiş durumda. İnşallah 16 Nisan'da Balıkesir de güzel bir karar verecek" diye diye kampanya yürütmüştü...

Allah var, başarılı da oldu!.. Ülkemizin demokrasi ve istikrarı pekişti!.. Gözyaşlarıyla makamdan ayrılırken, kendisini ve ailesini tehdit edenlerle ilgili gözü arkada kalmadı!.. Aldığımız haberlere göre, Balıkesir İtfaiye Müdürlüğü konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı!.. Demokrasimiz o denli gelişti ki, Park ve Bahçeler Müdürlüğü yakında o 'tehditçi'lerin ağzına kırmızı biber sürer!..

***

"Yeni anayasa ezici çoğunlukla kabul ediliyor... Başkanlık geliyor... Güle güle cumhuriyet... Güle güle Cehape..." mesajları atan Melih Gökçek, şimdi 'müze'nin arkasında kendisini şaraba vurmuş olabilir!.. "Evet diyelim ve millet iradesi ile devlet yönetimi arasına hiçbir güç giremesin" buyuran 'betonların efendisi' Kadir Topbaş ise 'ömrünün bundan sonrasını adadığı maneviyat' yolunda câmi çeşme geziyor herhalde!..

***

Baharı saçlarından fena yakaladık!.. Aman bırakmayalım!..

Yazarın Diğer Yazıları