AKUT eski başkanı Nasuh Mahruki kendisine yapılan büyük haksızlığı açıkladı

AKUT eski başkanı Nasuh Mahruki kendisine yapılan büyük haksızlığı açıkladı
AKUT eski başkanı Nasuh Mahruki, dernekten siyasi baskıyla istifa ettiğini belirterek, istifa sonrası iktidara yakın yeni dernek yönetiminin kendisine, AKUT Spor Kulübü’ne ve AKUT Vakfına dava açtığını açıkladı.

Arama Kurtarma Derdeği’nin (AKUT) eski başkanı, profesyonel dağcı Nasuh Mahruki sosyal medya hesabından dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kuruculuğunu yaptığı AKUT’tan siyasi baskılarla istifa ettiğini belirten Mahruki, yeni dernek yönetiminin AKUT Spor Kulübü’ne ve AKUT Vakfı''na dava açtığını açıkladı.

“Bu haksız, hukuksuz, ahlaksız davaları da kazanacağımıza eminim.” diyen Mahruki paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Dün Çağlayan Adliyesi''nde bir duruşmam vardı.

Eş Kurucusu olduğum ve 20 yılı aşkın bizzat yönettiğim AKUT Derneği''nin, çok ağır siyasi baskıyla istifam sağlandıktan sonra başa gelen yönetim kurulu, Nagehan Alçı''nın güya eski bir AKUT’ludan aldığı bilgilerle yazdığı hakkımda pek çok yanlış ve saptırma bulunan Habertürk''teki yazısındaki düzeltmelerime karşı açtığı 3.000 TL''lik tazminat davasını kaybetti.

Siyasi baskıyla daha 5 ay önce yine seçildiğim başkanlıktan istifaya zorlandığım günlerde, Ecevit''in 49 yıllığına verdiği genel merkezimizi yasadışı bir şekilde çalan ve istifamdan sonra 30 yıllığına geri veren iktidara hiç ses etmeyen ve bu suçla mücadele etmeyen Dernek yönetimi, AKUT''u milyonlarca lira zarara uğratan bu hukuksuzluğa karşı Esentepe gibi çok değerli bir yerdeki 19 yıllık hakkımızı soracak yerde bana dava açtı.

Siyasi baskıyla sağlanan istifam sayesinde yönetime gelebilenler, sadece bana dava açmakla kalmadı, Olimpiyatlara bile sporcu yollayan, sayısız kupa, madalya sahibi, pek çok Milli Sporcu ve Şampiyon yetiştiren 12 yıllık AKUT Spor Kulübü’ne ve 10 yıldır sayısız Afet Bilinçlendirme Semineri, Afet ve Acil Durum Yönetimi ve Arama Kurtarma Eğitimleri veren, pek çok sosyal sorumluluk projesi yapan AKUT Vakfına da marka davası açtı.

Bu haksız, hukuksuz, ahlaksız davaları da kazanacağımıza eminim.”

İşte Nasuh Mahruki’nin paylaşımı ve davada yaptığı savunması:

İlgili Haberler