NATO'nun kritik ismi Türkiye'ye geliyor

NATO'nun kritik ismi Türkiye'ye geliyor
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg 8-9 Eylül'de Ankara'da olacak.

Ankara'da diplomasi trafiği bitmiyor. Darbe girişimi sonrasında ABD ve AB yetkililerinin ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg 8-9 Eylül'de Ankara'da olacak. 

EN SON AP BAŞKANI MARTİN SHULZ ANKARA'YI ZİYARET ETTİ

FETÖ darbe girişimi sonrasında AB'nin desteğinin devam ettiğinin bir göstergesi olarak Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye gelerek, Ankara'da temaslarda bulunmuştu. 

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Schulz Türkiye ziyeretinde şu ifadeleri kullanmıştı: 

"15 TEMMUZ SONRASI GEREKLİ TEPKİYİ VEREMEDİK"

Bir ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı bir iPhone üzerinden televizyona çıkmak zorunda kaldı. Bu aracılıkla Cumhurbaşkanı halkına bir çağrıda bulundu. Bütün insanların silahları olmadan sokağa döküldüğünü, vahşi darbe denemesine karşı çıktığnı gördük. Türk ulusunun terihinde şanlı bir sayfadır bu. Bu hayranlıkla izlediğimiz bir gelişmeydi.  Sayın Yıldırım, bu devlet darbesi yapmak isteyen asker içerisindeki bir kanattan bahsetti. Sayın Yıldırım'a teşekkür ediyorum, bu konuyu bilmiyorduk ve gerekli tepkiyi zamanında veremedik.

"VİZE SERBESTİSİ..."

 Son derece çirkin şekilde saldırılara maruz kalan bir ülke Türkiye. Türkiye bize güvenliğiyle ilgili soru sormakta haklı. Son derece çirkin bir terörle karşı karşıya olan bir ülkeden söz ediyoruz.Geçtiğimiz günlerde Gaziantep ve daha önce yapılan saldırılara bakıldığında Türkiye'de hayatını kaybedenlerin aileleriyle dayanışma içinde olduğumuzu aktarmak istiyorum. Kapsamlı sorunlar listesi konusunda konuştuk.   AB'ye katılım süreci ve vize serbestisini de konuştuk. Parlamentoda henüz bu konu gündeme alınmadı. Terörle mücadelede değişiklik olmazsa elimiz kolumuz bağlı.