NATO’yu taşeron olarak kullanmak istiyorlar

Taşeron kullanmaya alıştılar ya, Esad’ı da NATO’ya indirtecekler. Hiç uğraşmazsın, bir emir verirsin bir de bakarsın istediğin şey olmuş.

İsimlerini kolaylıkla söyleyemeyeceğim ve hatırlayamayacağım terör örgütleri ÖSO, Nusra, IŞİD... PKK zaten var. Şimdi bizim tezkerede olmayan Esad’ın indirilmesi NATO’ya havale edildi. Ayıp be... Bir ülke için ayıbın en büyüğü. Bu arsa kapatmaya falan benzemez. Ülkenin güçsüzlüğünü, başarısızlığını işaret eder.
Davutoğlu’nun Amerikalı kadının karşısındaki ezilip büzülmesi, ‘Esad’ın indirilmesi programa alınırsa, kara askeri verebiliriz’ demesi beni çok utandırdı.
Bir kere Esad’ın indirilmesi takıntısı artık patolojik bir hal aldı. Yani normal bir siyasi talep değil. NATO, projesini Esad’a kadar uzatmalıymış. Nasıl bir şey bu böyle. Mağlubiyeti kabul etmiyorlar.
-------
NATO işin içine girince biraz ürktüm. Libya geldi aklıma. Kaddafi, derlenip toparlanması zor bir ülkeyi, müreffeh bir ülke haline getirmişti. Şimdi Libya binlerce ölüden sonra 5 parça olmuş. Türkiye bundan ne kazandı? Bir komşusunu kaybetti ve binlerce Müslüman’ın ölümüne sebep oldu.
-------
Batı bombalama saatlerine çok dikkat ediyor. Bağdat’ı sabah namazında bombalamıştı. Libya’yı ne yapmıştı hatırlamıyorum. Şimdi de bayram sonrası yapılacak bir harekata bizimkiler ölüm siparişi veriyorlar. İçeride ne olup bittiğine bakarsanız, 246 milyon işsizlik fonu buhar oldu. İŞKUR bu parayı alavere dalavere yapmış. Bu işçilerden kesilen ve işsizlere verilmesi tasarlanan bir paraydı. Haramın doruk noktasındalar.
Kıyılarını yağmalayan bir ülke, Esad’ı NATO’ya indirtmeye çalışıyor. Gelir eşitsizliğinde Avrupa’da birinci, dünyada beşinciymişiz. Esad devrilince bütün bunlar yoluna mı girecek?
Bu nasıl bir gözü kara saplantıdır. Bahçeli’nin dediği gibi; ne strateji biliyorlar, ne Büyük Orta Doğu Projesi ne de Küçük Orta Doğu Projesi. Kasımpaşa davranışlarıyla Türkiye’yi idare etmeye çalışıyorlar. Edemeyecekler. Esasen Biden’ın “I am sorry” deyişine bakmayın, hepsini bilerek söyledi. 

***

Amerika, bizi bizden iyi takip ediyor. Bu görgüsüz siyasetçilerle işinin bittiğini belirten şeyler yapıyor. Biden diz çökmüş de özür dilemiş de... Obama’nın haberi olmadan Biden bunları söyler mi, a akılsızlar. Amerika’yı kendiniz gibi mi zannettiniz. Amerika, sevmeyiz falan ama bir devlettir. Bizim gibi derme çatma bir hükümet değil, derme çatma hükümetten oluşan bir yönetim değil.
Siz, NATO, Suriye’ye saldırırken kadınlar bir arada erkekler bir arada oturup çay mı içeceksiniz. Bunun Çin’i var hatta Hindistan’ı var hele hele Rusya’sı var İran’ı var, Lübnan’ı var. Lübnan iki üç gün önce bir sürü Nusra teröristini telef etti. Ve bizzat Suriye var. Halkının Esad’a bağlı olduğu bir ülke, onların eli armut mu toplayacak. İşte Orta Doğu bataklığına çekme budur.
Türkiye’nin yalvar yakar kara ordularını Suriye’ye sokmak istediğini bilen Batı şer cephesini her seferinde unutuyorsunuz.
İçerideki milli cepheyi de unutuyorsunuz. Milli güçler birleşiyor. İkinci bir istiklal savaşı yaşayacağız. Haberiniz olsun.

Yazarın Diğer Yazıları