Nazif Okumuş'tan Bahçeli'ye sert tepki

Nazif Okumuş'tan Bahçeli'ye sert tepki
MHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve 21. Dönem MHP İstanbul Milletvekili Nazif Okumuş başkanlık sistemiyle ilgili “Sayın Bahçeli değişimin önünü kapatmak için başkanlık sistemini gündeme getirdi” dedi.

Haber 3 Hilal'e konuşan eski milletvekili Nazif Okumuş, Bahçeli'in gündeme getirdiği ve AKP ile birlikte mini anayasa değişikliği üzerinde çalışmalar yapmasını MHP içindeki değişimi engellemek için yaptığını iddia etti. ,

İşte Nazif Okumuş’un başkanlıkla ilgili o açıklaması:
 
“Başkanlık, Recep Tayyip Erdoğan’ın Emellerine Ulaşabilmesi Adına Gündemde Tutuluyor”
 
Başkanlık sistemi maalesef Türkiye’de öteden beri tartışılmasına rağmen hala anlaşılabilmiş değil. Türkiye’de başkanlık tartışmalarını bir sistem olarak değerlendirmek ayrı, gündeme getiriliş sebebi içerinde bakmak çok ayrıdır. Türkiye’de başkanlık sistemini sadece ülkeyi kurtarması, ülkeyi demokratik anlamda daha iyi sitem içerisine girmesi için değil; Bir kişinin o da mevcut cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hedeflerini gerçekleştirmesi ve emellerine ulaşabilmesi adına gündemde tutuluyor. Dolayısıyla bu da demokrasi ve bir sistem olarak rejimle problemi var olduğu anlamına gelmektedir.
 
“Sayın Bahçeli Değişimin Önünü Kapatmak İçin Başkanlık Sistemini Gündeme Getirdi”
 
Böyle bir problemi MHP’nin öncülük ettiği bir alanda ülkenin gündemine sokmak abesle iştigal değil resmen tabiri caizse ülkeye ihanetle özdeşleştirmek mümkün. Bizim Türkiye’nin içinde bulunduğu durum ve şartları dikkate aldığımızda böyle bir konunun gündemde yer almasını anlamsız bulmakla beraber MHP’nin de buna öncülük etmesini çok yanlış ve öngörüsüzlük olarak görüyorum. Ama biliyorum ki, Sayın Bahçeli burada sayın cumhurbaşkanının yasal ve anayasal anlamda sınırlarını aşmasını görerek onu ikaz etmek yerine ona istediği gömleği giydirmeye çalışma çabası içerisine girdiğini maalesef üzülerek görüyoruz. İkincisi; Sayın Bahçeli bu yolla öteden beri MHP’lilerin tamamına yakınının istediği değişim arzusunun önünü kapatabilmek uğruna iktidardan fiili ve hukuki destek alabilmek için böyle bir gündemi elleriyle oluşturduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla ne taraftan bakarsanız bakın bu  garabet ihanet kokan bir çaba ve çalışmadır.

İlgili Haberler