Nazlı Ilıcak ve 16 gazeteci tutuklandı

Nazlı Ilıcak ve 16 gazeteci tutuklandı
15 Temmuz darbeye teşebbüs soruşturması kapsamında gözaltına alınan 21 gazeteciden aralarında Nazlı Ilıcak’ın da bulunduğu 17 kişi tutuklandı. Hürriyet muhabiri Arda Akın, Bülent Mumay, Mehmet Gündem ve Yakup Sağlam serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen ‘15 Temmuz darbeye teşebbüs’ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 21 gazeteci dün sabah, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi.

“Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek”, “Örgüt içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek”, “Silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek”, “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamalarıyla 5 savcı tarafından 6 saat sorgulanan gazeteciler, Nöbetçi 5’inci Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi. Nazlı Ilıcak, Bayram Kaya, Cuma Ulus, Haşim Söylemez, Emre Soncan, Seyit Kılıç, Cihan Acar, Hüseyin Aydın, Bünyamin Köseli, Cemal Azmi Kalyoncu, Hanım Büşra Erdal, Ufuk Şanlı, Ali Akkuş, Abdullah Kılıç, Yakup Çetin, Mustafa Erkan Acar ve Habip Güler tutuklandı.

ARDA AKIN VE BÜLENT MUMAY SERBEST

Hürriyet gazetesi muhabiri Arda Akın ve Yakup Sağlam adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Bülent Mumay ile FOX TV Haber Müdürü Mehmet Gündem serbest kaldı.

ŞAİR HİLMİ YAVUZ BIRAKILDI

Kapatılan Zaman gazetesine yönelik operasyonda gözaltına alınan şair ve yazar Hilmi Yavuz (80) ise emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

NAZLI ILICAK CEZAEVİNE KONULDU

Tutuklananlar arasında yer alan Nazlı Ilıcak ve Hanım Büşra Erdal gece 01.00'de Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz kurumuna konuldu.

Ilıcak ve Erdal Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı polisler tarafından iki ayrı otomobil ile getirildi. Nazlı Ilıcak cezaevi girişinde herhangi bir açıklamada bulunmazken, Hanım Büşra Erdal, "Sadece gazeteciyiz, attığımız tweetlerden dolayı tutuklandık." dedi.

BÜLENT MUMAY: GAZETECİ TUTUKLAMAK DOĞRU BİRŞEY DEĞİL

Serbest kalan Mumay’ı dışarıda ailesi ve arkadaşları karşıladı. Ağabeyi Cengiz Mumay’a sarılan Bülent Mumay gözyaşlarını tutamadı. Kendisinin ve ailesinin bu süreçte çok üzüldüğünü dile getiren Mumay, 'Böyle bir şey ile suçlanacağım hiç aklıma gelmezdi. Bu bir delilikti. Üç dört gün sevdiklerimizi üzmemize neden oldu. İnşallah diğer meslektaşlarımızın da aynı şekilde suçsuzlukları ortaya çıkar. Özgürlüklerine kavuşurlar. Bu ülkenin aynı hataları tekrar yapmasına gerek yok. Gazeteci tutuklamak doğru bir şey değil. Bu ülke başka hatalar yapsın, aynı hataları tekrarlamasın’ dedi.

'TEK BAĞLI OLDUĞUM KURUM GAZETECİLER CEMİYETİDİR'

Öte yandan Bülent Mumay'ın savcılık sorgusunda ise, “Fetullah Gülen cemaati hakkında bilgim vardır. Söz konusu cemaatle herhangi bir bağım yoktur. Bu terörist gruba bağlı herhangi bir yayın organında görev almadım. Benim bağlı olduğum tek kurum Türkiye Gazeteciler Cemiyetidir. Söz konusu cemaat terör örgütü olarak kabul edilmeden önce yani 2011 yıllarında cemaatin hazırladığı kumpaslar sonucu gözaltına alınan, tutuklanan arkadaşlarıma destek olan, bu yönde yazılar yazan sosyal medyada paylaşımlarda bulunan bir gazeteciyim. FETÖ medya yapılanmasından değilim. Bu anlamda tarafıma isnat edilen suçlamaları kabul etmiyorum” dediği öğrenildi.