Ne istiyorum...

Ne istiyorum; ne istemiyorum ki. Bir Türk olarak Türkiye’de doğdum ve Türkiye’de de ölmeyi. Ancak bugüne kadar hep horlandık ve dışlandık. Artık gelecek nesillerimizin rahat etmesini ve mezarımda kemiklerimin sızlamamasını. Bayrağımın gölgesinde kimse rahatsız etmeden yatmayı istiyorum.
Ne istiyorum; dağlarımızda ve yaylalarımızda çadır kurup, hayvan otlatarak kuş seslerini dinlemeyi. Derelerde, ırmaklarda olta atıp balık tutarak pişirmeyi ve denizlerde serinleyip, kumsalda güneşlenmeyi, ülke içinde korkmadan seyahat etmeyi istiyorum.
Ne istiyorum; terörün son bulup, topraklarımızda can güvenliğinin olmasını. Yollardaki trafik canavarının durdurulmasını. Çevre konusunda duyarlık gösterilerek, yaban hayatının sürdürülmesini, çayır ve meralarda hayvanların otlayıp kelebeklerin uçuşmasını istiyorum.
Ne istiyorum; üreticinin dürüst olmasını, katkısız ve kaliteli mal üretilmesini. Aracıların üretici ve tüketicileri kaz yerine koymamasını. Kimsenin kimseye yalan söylemeyip dürüst olmasını. Herkesin iş bulmasını, geçim derdinin olmamasını istiyorum.
Ne istiyorum;  aldığımız ücretle insan gibi yaşamayı, kitap almayı, sinema ve tiyatroya gitmeyi. Haftada bir gün  de olsa ailece dışarıda yemek yemeyi, ucuz elektrik, su, doğal gaz ve telefon kullanmayı. Dengeli ve doğal ürünlerle beslenmeyi istiyorum.
Ne istiyorum; haksızlığa uğradığımızda hak arayacak mercilerin bulunmasını. Karakolda azarlanıp, mahkemelerde senelerce sürünmemeyi ve haksız yere tutuklanma korkusuyla yaşamamayı. Hukukun güçlüye, siyasi görüşlere göre işlememesini ve yasalara göre yürütülmesini. Askerlikte bile vatan görevinin torpilsiz eşit şekilde yapılmasını istiyorum.
Ne istiyorum; sınavlarda eşit bir yarış yapılmasını. Hamili kart yakınımdır işe alınsın denmemesini. Peşkeşlerden kaçınılarak, yandaş kayırmacılığına son verilip, vatandaşlarımızın tamamının kucaklanarak, makam ve mevkilere görevlendirmeler yapılırken işin ehli olanların seçilmesini istiyorum.
Ne istiyorum; hak arayanların öldürülmemelerini. Sahte ihbar ve delillerle gece yarıları kapılar kırılarak insanların onurlarıyla oynanılmamasını. Bölücülerle pazarlıklar yapılıp, tavizler verilerek ülkenin parçalanmasına seyirci kalınılmamasını. Ülke insanının çeşitli adlar altında kamplaştırılmamasını. Tek vatan, tek bayrak tezinden taviz verilmemesini istiyorum.
Ne istiyorum; her iktidarın eğitim sistemiyle oynayarak yaz-boz tahtasına çevirmemesini. Sağlıktan faydalanmanın önündeki engellerin ortadan kaldırılarak paran kadar yaşa denmemesini. Devletin denetim görevini yaparak, halkın zararına olacak şeylere engel olunmasını istiyorum.
Ne istiyorum; çıkarlarına göre hareket eden medya yerine tarafsız olmalarını. İnançlarımız kullanılarak insanların mezhep ve tarikatlara ayrılmamasını. Din kisvesi altında sömürülmemize ve hırsızlık yapılmasına son verilmesini istiyorum.
Ne istiyorum; can güvenliğim kadar mal güvenliğinin de korunmasını. Kara para ve kötü alışkanlıklardan elde edilen para yerine alın teriyle kazanılmış parayı ve her türlü kötü alışkanlıklara karşı insanların korunmasını. Yasaların kişi çıkarlarına göre yapılma yerine, toplum yararı gözetilerek çıkarılmasını istiyorum.
Ne istiyorum; seçilmişlerin sokak çocukları gibi kavgalar etmemelerini. Takım tutar gibi parti tutulmamasını. Lider denen kişilerin bir konuşurken dokuz kez düşünmesini. Hukuka bizlerden daha çok saygılı olmalarını istiyorum.
Ne istiyorum; beni idare eden ve edeceklerin yalan söylememesini. Topluma örnek olmalarını ve gücü ele geçirince eleştiriye kendilerini kapatarak, eleştirenlerden intikam almamalarını. Halka el etek öptürecek kadar kibir ve gurur içinde olmamalarını istiyorum.
Ne istiyorum; Böyle bir siyası partiler yasasına ve lider sultasına son verilmesini. Seçme hakkımı kullanırken istediğimi seçebilmeyi. Seçilenlerin parmak kaldır indir yerine hür iradelerini kullanmalarını. Meclisin, liderlerin meclisi yerine halkın meclisi olmasını istiyorum.
Ne istiyorum; Bugünkü parti liderleriyle beklediğim problemlerin çözülemeyeceğini görüp, yapılacak seçimlerinde ülkede hüküm süren yanlışları düzeltmeyeceğini, beklentilerimizi giderecek yeni liderler ve seçim sonrasının bunlara vesile olmasını istiyorum.

Yazarın Diğer Yazıları