Necmettin Öğretmen nerede? Hükümet'ten hala açıklama yok

Necmettin Öğretmen nerede? Hükümet'ten hala açıklama yok
PKK’lı teröristler tarafından kaçırılan Necmettin Öğretmen ile ilgili hala bir haber yok. En son 21 Haziran’da “şehit edilmediği” ve kurtarmak için çalışmaların aralıksız sürdüğü belirtilmişti. Ancak bu açıklamanın üzerinden de günler geçti.

Şanlıurfa’da öğretmenlik yapan 23 yaşındaki Necmettin Yılmaz, memleketi Gümüşhane’ye giderken Tunceli-Pülümür karayolunda PKK’lı teröristler tarafından kaçırıldı. Günlerce haber alınamadı.  21 Haziran’da şehit edildiği haberleri yayılmaya başlandı. Haberler üzerine yetkililer açıklama yapmak durumunda kaldı. 

Valilik açıklamasında"Devam eden çalışmalarda; şu ana kadar öğretmenimizin şehit edildiğine dair herhangi bir bulgu ve emareye rastlanılmamış olup kayıp olan öğretmenimizin bulunması için bölgede güvenlik güçlerimizce çalışmalar aralıksız devam etmektedir. Gelişmelerden kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir." deniliyordu.

Valilikten yapılan bu açıklamanın üzerinden 6 gün geçmesine rağmen kamuoyuyla yeni bir bilgi paylaşılmadı. 

Hükümet'ten de konuyla iligli her hangi bir açıklama yapılmaması dikkat çekiyor. 

KÖYÜNDE ÇOK SEVİLİYOR

23 yaşındaki Necmettin Yılmaz Şanlıurfa Siverek'te Çiftçibaşı köyünde görevliydi.. Elektriği olmayan köyün okulunda yalnızca öğretmen değil aynı zamanda müdürlük de yapmaktaydı. Okulun her ihtiyacıyla ilgilenen Necmettin Öğretmen,öğrencilerine ve okuluna gösterdiği ilgiyle köylülerin de sevgisini kazanmıştı. 

AYBÜKE ÖĞRETMEN'İ ŞEHİT ETMİŞLERDİ

Terör örgütü, 9 Haziran günü bombalı araçla geldikleri Batman'ın Kozluk ilçesinde AK Partili Kozluk İlçe Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına Kalaşnikoflu saldırı düzenlemişti. Saldırı sonrası yaşanan çatışmada olay yerinde bulunan 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın da PKK tarafından başından vurularak şehit edilmişti.

 

İlgili Haberler