Neden efsane Sağlık Bakanıydı Osman Durmuş biliyor musunuz. İşte nedeni

Neden efsane Sağlık Bakanıydı Osman Durmuş biliyor musunuz. İşte nedeni
Eski Sağlık Bakanlarından MHP’li Osman Durmuş tedavi gördüğü hastanede 73 yaşında hayatını kaybetti. Bir dönemin önemli isimleri arasında yer alan Durmuş ile ilgili sosyal medyada da çok sayıda paylaşım yapıldı.

Koalisyon hükümetinin Sağlık Bakanları arasında yer alan Osman Durmuş, bugün beyin kanaması teşhisi ile tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Durmuş’un vefatı başta milliyetçi camia olmak üzere Türk siyasetinde de derin üzüntü yarattı.

Durmuş’un vefatının ardından sosyal medyada eski Bakan ile ilgili çok sayıda paylaşım yapıldı. Sevenleri, Durmuş’un bakanlık yaptığı dönemde iki olay ile daha fazla öne çıktığını aktardı. 

Durmuş hakkında paylaşımlardan biri de gazeteci Ceyhun Bozkurt’tan geldi. Ceyhun Bozkurt, Durmuş’un öne çıktığı konuları şöyle açıkladı:

Geçen yazdığım ve sonra sildiğim tweeti çok kısa sürede yazmayı istemezdim. Eski Sağlık Bakanımız Osman Durmuş’u Kemal Derviş’e ve Gölcük depreminde Amerikan misyoner gemisine direnişiyle hatırlayacağım. Mekanı cennet olsun. Milletimizin başı sağolsun... 

ceyhun-002.jpg

Eski Bakan Durmuş hakkında paylaşımda bulunanlardan biri de Günboyu Gazetesi yazarı Fatih Ergin oldu. Ergin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Durmuş ile ilgili şu düşünceleri paylaştı:

Benim gözümde adam gibi adamdır. Dengesiz hareketleri olmamış mıdır, illa olmuştur. Ama şarlatanlara ve organ mafyasına karşı verdiği mücadele unutulmayacak bir milli hizmettir...

Nur içinde yatsın... 

1-20201026232807.jpg2-20201026232807.jpg

 

İlgili Haberler