Neden hep Türkler ölüyor?

Bundan 5 yıl öncesine kadar birileri çıkıp,

"Türkiye'nin dört bir yanında bombalar patlayacak,

Laik yapısıyla bilinen TSK'nın içindeki dinci bir terör örgütü darbe girişiminde bulunacak, generallerin yüzde 60'ı bu kalkışmanın içinde olacak,

PKK'nın uzantıları ile toplantılar tertip edilip, evlerin içlerine kadar bombalar yerleştirilecek,

Türklük tartışmaya açılacak,

TSK Suriye'ye girecek,

Binlerce insan ölecek, yaralanacak,

Tüm bu gelişmeler yaşanırken hükümet rejimi değiştirmeye çalışacak" yorumları yapsa, kim inanırdı?

Dahası bunu söyleyenlere "deli" gözüyle bakılırdı. İstanbul Beşiktaş'ta, Kayseri'de bombalı saldırı, Rus Büyükelçisine suikast derken dün de Fırat Kalkanı Harekatı'nda 14 şehit verdiğimiz bilgisi geldi. Şimdi burada pek çok soru işareti ortaya çıkıyor.

İncirlik Üssü'nden kaldırdığı jetlerle Müslüman coğrafyasına şekil veren, binlerce insanın ölümünden sorumlu ABD askerlerinin yıllardır burunları bile kanamazken, Suriye'de 1,5 ayda toplamda 35 şehidi nasıl veriyoruz?

TSK, Suriye'de kimlerle ne şekilde mücadele etmekte, askerlerimizin bulunduğu üsler ne şekilde korunmaktadır ve bu üslerdeki fiziki imkanlar ne durumdadır?

El Bab'da verdiğimiz her şehitten sonra onlarca teröristin öldürüldüğü açıklanıyor. Şehitler gelmeden önce,TSK'nın yapmış olduğu operasyonlarda öldürülen IŞİD'li sayısı neden paylaşılmıyor?

IŞİD tarafından kaçırılan 2 askerimizin son durumu nedir, nerede tutulmaktadır?

PYD Destekçisi ABD’li Komutan’dan “Fırat Kalkanı” Övgüsü

Fırat Kalkanı Operasyonu ilk başladığında, PYD'nin hedef alınacağı ve bölgede Kürt koridoruna izin verilmeyeceği söylenmişti. Ancak operasyonlarda PYD'nin vurulduğuna dair bilgi paylaşımı artık gelmiyor.

Dahası Anadolu Ajansı'nın dünkü haberinde, PYD ile ortak hareket ettiklerini açıklayan, IŞİD karşıtı koalisyonun ABD'li komutanı Albay John Dorrian, "Fırat Kalkanı Harekatı, uluslararası koalisyona muazzam bir hizmet sağlıyor. Operasyon bölgede güvenliği sağlarken, düşman üzerinde de büyük bir baskı oluşturdu" ifadelerini kullandı. TSK'nın Fırat Kalkanı operasyonunu öven Albay Dorrian açıklamanın devamında, PYD'nin silahlı kanadı olan YPG'nin de içinde bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri ile çalışmayı sürdüreceklerini açıkladı.

Dolayısıyla burada bir soru daha ortaya çıkıyor.

TSK'nın, Suriye'deki operasyonlarını destekleyen ABD bir yandan da PYD'yi destekliyor. Türkiye onlarca şehit verirken, açtığı alanlar ABD'yi ve PYD'yi neden rahatlatıyor?

Irak'ta, Suriye'de IŞİD'ten temizlenen veya muhaliflerden geri alınan bölgelerde PKK'nın etkinliği stratejik bir şekilde artırılıyor.

Kuzey Irak'tan sonra şimdi de Kuzey Suriye oluşturulmak istenirken, bu bölgelerden gelen bombalar Türkiye'yi kana buluyor. Bu konuya ilişkin Türkiye'nin nasıl bir stratejisi bulunmaktadır?

“Kardeşim Esad” a mı dönülüyor

Rusya-İran ve Türkiye arasında yapılan Suriye anlaşmasına ilişkin tam metin dün yayınlandı. Metni incelediğimizde Türkiye'nin "Esad'sız Suriye" ısrarından vazgeçtiği, Suriye hükümeti ile muhalif gruplar arasında imzalanacak anlaşmalarda garantörlük talebi ve Suriye'nin toprak bütünlüğünden yana olunacağı ifadesi dikkat çekiyor. Bu anlaşmanın meali, "Kardeşim Esad"a dönüştür!

Tüm bu yaşananlar karşısında tek bir soru: Süper güçler bölgeyi paylaşacak diye neden hep Türkler ölüyor?

Yazarın Diğer Yazıları