Neden kendinize değil başkasına kızıyorsunuz

Bu günlerde kiminle konuşsanız veya hangi sosyal medya gurubuna baksanız, müthiş bir öfke ve moral bozukluğu ile karşılaşıyorsunuz. Her kes birilerini suçluyor, ama bende de suç var mı diye de düşünmüyor veya bu hale gelmemizin müsebbibi kim diye sormuyor. Öfkeden kimsenin yanına varılmadığı gibi durmadan da konuşulup, ahkâm kesiliyor. Ben olsam şöyle şöyle yapardım, gibi gereksiz lafları da sıkça duyuyorsunuz. Sen bu ülkede yaşamıyor musun? Sen bu toprakların sahibi değil misin? Birilerine kızacağına, yaptıklarını sorgulayıp olacaklara ben neden sebep oldum veya olanlara neden dur demedim diye düşün. Bunları yapmamışsan susta, konuşması gerekenler konuşsun.

                Neymiş efendim, Almanlar sözde soykırım yasasını meclislerinden geçirerek dedelerimizi katil ilan etmişler. Ederler tabi ki, senin oy verdiklerin değil miydi Ermenilere taziyede bulunanlar? Yine onlar değil mi, kendi insanı aç gezerken yurda kaçak yollardan giren Ermenilerin çalışmasına izin verenler? Dışişleri bakanlığına gidip sözde soykırım konusunda üzerimize ne düşüyorsa yapalım diyen sivil toplum kuruluşuna "o konu kapanmıştır , bundan sonra bir şey yapmaya gerek yok" diyenler? Yine iktidara taşıdıkların değil miydi Ermeni kilisesini ayine açıp, vakıf mallarını iade eden? Ermeni meselesi gündeme gelince geziye çıkıp, başkanlık deyip seyri sefer eyleyenler? Ermeniler gücenmesin diye Azerbaycan bayrağını maça aldırmayan kimlerdi? Olacaklar belliydi. Şimdi ne olacak? Çok basit, daha öncelerinde olduğu gibi büyükelçiyi geri çağır, üç beş kelam edip geri göndererek olayı kapat. Sende kefenini giy, bir de küheylan bul düş yollara "ölürüm uğruna diye" koştur.

                Yok Amerika PYD'ye ve PKK'ya destek veriyormuş. Fırat'ın batısı kırmızı çizgimizmiş, PYD oraya giremezmiş. FETÖ terör örgütünü destekliyormuş. Ne olacak yapıyorsa? Dostluğa sığmıyor, kendilerini kınıyorum dersin olur biter. O silahlar ise Mehmetlerini şehit etmeye devam eder, PYD Fırat'ın batısına geçince de sayısal olarak azınlıktalar problem yok diyerek çektiğin çizgiyi silersin. Çünkü ABD biliyor ki her şeye evet diyecek bir yapı var. Çünkü dün "bizi kullanın" diyenlerle karşı karşıya, neden kullanmasın. Geçmişte o PYD'yi İŞID'ten kurtarmak için oraya peşmerge'nin gitmesine izin verilmedi mi? Irak'a giren joniler  tebrik edilmedi mi? FETÖ terör örgütüyle yıllarca birlik olup, vatan sever subaylar tasfiye edilip, kozmik bürolara girilmedi mi? Bunları bildiğin halde üç torba kömür ve makarna için oyunu satmadın mı? Oyunu satanlar ülkeyi satmaz mı? Öyleyse bu öfke kime?

                Dost ve kardeş ülkelerden Mısır'da Mursi için, Bangladeş'te bir tarikat lideri için meydan okuyarak küstüren kimdir? Libya'yı, Irak'ı, ve Suriye'yi Amerika'nın çıkarları için karıştıran ve tutuşturan, oralarda çıkan yangınlar Türkiye'ye sıçrayınca da, köpük sıkıp söndürmek yerine üfleyerek ateşi harlandıranları bilmez misin? Ülkeyi turizmden mahrum bırakanlar, "Anneler ağlamayacak" diyerek bölünme noktasına getirenlere ne dedin? Kendi halkının karnını doyuramazken üç milyon yabancıyı ülkeye alarak, benim senin hakkını yedirenleri neden uyarmadın? Bugün bile senin milliyetçiliğini ayaklar altına alırken, Kürt ırkçılığını teşvik eden ve onların elektrik su ve doğalgaz giderini sana ödeteni tanıyamadın mı? Tanıdın ama beş kilo bulgur galebe çaldı değil mi?

                Yargıya çay toplatan, komutanları şehitlere rağmen düğünde bulunduran, ege'de adaların işgaline göz yuman, halkın seçtiklerini atıp yerine istediklerini getiren, iktidarı aile şirketine dönüştüren, sade alyanstan dünyanın sayılı zenginleri arasına girenleri göremeyip, görünce de gözlerini kapatıyorsan kızmaya da hakkın yoktur. İlle de kızacağım diyorsan önce kendine kız, senin gibi düşünmeyen ve davranmayanlara kızma. Hele de bizim zayıf anımızı bekleyen haricilere hiç kızma. Adları sana bana benziyor diye meclise sokup, benim canıma ve malıma kastedenlere bunlarda bizim vatandaşlarımız diyenlere kız.

                Demokrasi var tabi ki kızacağım diyorsan unutma ki, yarınlarda hepimize bu günleri de aratır ve bizlerin kimyasını bozduğunla kalırsın. Sana tavsiyem o ki, sakin bir yere oturup kafanı iki elinin arasına alarak Allah rızası ve geriden gelen neslin için bu güne kadar ben ne yaptım, nerede hata yapıyorum diyerek bir düşün. Düşün ki, bir daha ülkeyi ve halkını bu hale getirecek çirkinliklere meydan verme. Kızacaksan da kendine kız, başkasına değil.

Yazarın Diğer Yazıları