Neo Yapı A.Ş'ye iflas davası

Neo Yapı A.Ş'ye iflas davası
İstanbul Göktürk ve Arnavutköy’de inşa ettiği lüks konut ve villa projeleri ile adından söz ettiren Neo Yapı AŞ hakkında iflas davası açıldı.

Şirketten daire ve villa alan yüzlerce doktor, avukat ve mühendis ortada kaldı. Şirketin projelerinde 500 bin TL ile 2 milyon TL arasında değişen tutarlarda gayrimenkul alan yüzlerce aile, bankaların ipoteği nedeni ile hacizlik oldu.

Bankalara ve piyasaya yüklü bir borcu bulunan şirketin merkezi kapandı yetkililere ise ulaşılamıyor. Edinilen bilgilere göre şirketin bankalara, taşeron firmalara ve piyasaya 170 milyon lirayı aşkın borcu bulunuyor. Şirketin 30 milyon liralık çeklerinin ise karşılığı olmadığı için yazıldığı anlaşıldı.

Kadir Aydın ve Feridun Uzunyol’un sahibi olduğu Neo Yapı Arazi Geliştirme İnşaat San. Ve Tic. AŞ 18 yıl önce kuruldu. Şirket ağırlıklı olarak orta ve üst gelir gruplarına yönelik gayrimenkul projeleri geliştirdi. Yatay mimariyi esas alan şirket bir süredir ciddi bir mali kriz ile boğuşuyor.

Şirketin iflası talebi ile İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi’nde dava açıldığı belirlendi. Dava dosyasında yer alan belgelere göre, geçen ayın sonunda Neo Yapı hakkında iflas talepli icra takibine gidildi. Şirket, gönderilen ödeme emrine itiraz etmedi. Ödeme emrine süresi içinde itiraz edilmemesi nedeni ile şirketin iflasını içeren bir dava açıldı.

Alacaklı konumda olan G. A. E. adına açılan davada, davalı şirketin malları için de muhafaza tedbirleri uygulanması talep edildi.