Nepal yerle bİr oldu

Nepal yerle bİr oldu
Orta Asya ülkelerinden Nepal’in başkenti Katmandu ve çevresinde meydana gelen depremde çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtiliyor

Nepal toprak altında kaldı

Çok sayıda bina yıkıldı

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, Nepal’in başkenti Katmandu’da meydana gelen depremin büyüklüğünün 7,9 olduğunu açıkladı. Merkez, öğle saatlerinde yerin 11 kilometre derinliğinde yaşanan depremin büyüklüğünü daha önce 7,5 olarak duyurmuştu. Nepal İçişleri Bakanı MinendraRijal, Katmandu ve çevresinde birçok binanın yıkıldığını ve kurtarma ekiplerinin bölgeye ulaştığını söyledi.

En az 900 kişi öldü

Rijal, depremin merkez üssünün Katmandu’nun 80 kilometre kuzey batısı olduğunu belirtti. Bölgeden gelen ilk bilgilere göre, çok sayıda yaralı kent merkezindeki hastaneye getirildi. Depremde en az 900 kişinin öldüğü tahmin ediliyor. Ölenlerden 30 kadarının komşu ülkelerde olduğu açıklandı.  Katmandu’da, 19. yüzyılda yapılan tarihi bir kule de yıkıldı. Kulenin enkazında 50 kişinin olduğu tahmin ediliyor.

Kanada da sallandı

Nepal ile aynı gün Kanada’nın British Columbia eyaletinin kuzey sahilinde 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, 10 kilometre derinlikteki depremin 6,1 büyüklüğünde olduğunu ve HaidaGwaii takımadalarında hissedildiğini bildirdi. Depremden sonra üç artçı sarsıntının ABD’nin Washington ve Montana eyaletlerinde hissedildiği aktarıldı.