Nereye kadar sabır?

Hangisini yazayım... Gidici MHP Genel Başkanı'nın Tuğrul Bey'le "samimiyetini" mi, yoksa Ak Parti'nin Bülent Arınç'ın önüne koyduğu bariyerleri mi?

Tuğrul Bey'in genel başkan seçilememesinde payımızın olduğunu etrafta hep söylediler. Bir mülâkattan dolayı. Meseleyi daha önce kısaca yazdım.

Sebep bir değil; birçok sebepler birleşince Tuğrul Bey Genel Başkan olamadı. Şimdi düşünüyor insan: "1997'de o genel başkan olsaydı, ne değişirdi?"

Tuğrul Bey, konuşkan, hareketli, her uzatılan mikrofona bir sözü olabilen insan... Aklıselim bir kadro ile "Hareket"e hareket getirmeyeceğini kim söyleyebilir? 

 Zamanında, Gidici Genel Başkan'a çok umut bağlanmış çok şey değişecek sanılmıştı. Elbette değişti: İlk heyecanla %18 oy, 129 milletvekili ve koalisyon ortaklığı... ("Tam teslimiyet ortaklığı" meselesini açmayalım şimdi.)

Konjonktür müsait olmasına rağmen heyecan devam ettirilemedi. Çok insan küstürüldü. Bunun ötesinde, beklenmedik bir hantallıkla karşılaşıldı. Genel Merkez yerinden kıpırdamıyor, tembellikte zirve yapıyordu. Biraz istidadı olanlar, genel başkanlıkta gözü olur mu, endişesiyle biçiliyordu. Sabır, sabır, sabır... Kökü tarihin derinliklerinde bir harekette "Nereye kadar sabır?" diyeceksiniz?! İşte insanlar ayakta.

Tuğrul Bey, "Ülkücüleri iktidara taşıdım." diyesiymiş. Tabiî icraatı ne bilmiyoruz. Ak Parti içine ne kadar nüfuz edebildi, bilmiyoruz. Sözü dinleniyor mu, bilmiyoruz. (Burada açık yazıyorum: Yıldırım Tuğrul Bey, sizinle ayrıntılı bir röportaj yapmak istiyorum) 

Tuğrul Bey, Ak Parti'de, Ülkücüleri avlasın, MHP'yi zayıflatsın diye mi tutuluyor, onu da bilmiyoruz, diyeceğim ama hesabın bu oldu açık. Hesap bu olduğu için Gidici Genel Başkan ve komitacıları Tuğrul Bey için söylemediklerini bırakmamıştı.

Önceki gece TBMM sıralarında Tuğrul Bey'le "Gidici"nin samimiyetini gösteren bir kare çok konuşuluyor.

Herkes farkında... "Gidici", Ak Parti'den medet umuyor. Saray'ın mutlaka, Yargıtay'a kendi lehine müdahalede bulunacağından emin... (Yanlış karar veren Gemerek'e, Tosya'ya inceletme başlatmayan Bekir'in HSYK'sı, kongre kararı veren Ankara 2. İcra Hâkimliği'ne inceleme başlattı!)

Ne zamandır yazıyorum, Tuğrul Bey, Balgat'takilere bir yol açabilir! Yeni AKP Hükûmeti'nde bir Başbakan Yardımcılığı daha neden tahsis edilmesin ki... Saray'ın "başkanlık" hayali için MHP'nin baraj altında kalması hayatî ehemmiyette.

MHP'deki değişiklik Saray'ın bütün planlarını bozacaktır. Çünkü halkın teveccühünün kime olduğu açık. Anadolu değişikliği iştiyakla bekliyor.

Balgat mukîmlerinin artık Milliyetçi Hareket'le bir ilgisi yoktur. Yol açık; Ak Parti'ye gidebilirler. Yeter ki Balgat'ı halkın temsilcisi Milliyetçi Hareketçilere terk etsinler.

Olağanüstü kongre olmazsa, "Gidici" Anadolu'ya çıkabilecek mi, halka karışabilecek mi? Ordulu Cemal'in bindirilmiş 50-100 kişilik kıtalarına hiç güvenmesin. Onlar da bir yere kadar aldanırlar.

Yazarın Diğer Yazıları