Netanyahu: "Arap ülkeleriyle iş birliğimiz hiç bu kadar büyük olmamıştı"

Netanyahu: "Arap ülkeleriyle iş birliğimiz hiç bu kadar büyük olmamıştı"
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ülkesi ile bölgedeki Arap devletleri arasındaki ilişkilerin ‘benzeri görülmemiş' bir gelişim gösterdiğini belirtti.

İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, Dışişleri Bakanlığı'ndaki memurlara hitaben konuşmasında, Başbakan Netanyahu'nun, "Arap ülkeleri ile ilişkilerimizde yaşanan gelişme benzeri görülmemiş bir durumda" dediğini aktardı.

Gendelman'ın ifadesine göre Netanyahu, "Arap ülkeleri ile iş birliğimizin boyutu henüz tespit edilmemiştir, ancak her zamankinden çok daha büyük. Bu büyük değişim Filistinlilere rağmen devam ediyor. Maalesef Filistinliler ise herhangi bir çözüme ulaşmak için hâlâ fikirlerini değiştirmiş değiller" diye konuştu.

Netanyahu, geçen aylarda da İsrail ile Arap ülkeleri arasında iş birliği ve gelişen ilişkilerin boyutuna dikkati çekmiş, ancak konuyla ilgili ayrıntı vermemişti.

İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmeleri, İsrail'in, "1967 sınırlarını, zorunlu göçe maruz bırakılan Filistinlilerin geri dönüş hakkını ve Yahudi yerleşim birimleri inşasına son vermeyi kabul etmemesi" nedeniyle Nisan 2014'te durmuştu.

LATİN AMERİKA'YI ZİYARET EDEN İLK İSRAİL BAŞBAKANI OLACAK

New York'taki BM Genel Kurulu'ndan önce ziyaret edeceği Latin Amerika'yla ilgili de konuşan Netanyahu, ‘önemli ülkelerin oluşturduğu blokta büyük bir pazar' tanımını yaptı.

Aynı zamanda İsrail'in dışişleri bakanı olarak da görev yapan Netanyahu, önümüzdeki hafta Latin Amerika ve New York'a ziyarette bulunacak.

Netanyahu, Latin Amerika'yı ziyaret eden ilk İsrail başbakanı olacak.

Netanyahu, 25 yıl önce İsrail'in büyükelçiliğinin bombalandığı Arjantin'i de ziyaret edecek.

İsrail Başbakanı, Latin Amerika turu kapsamında Arjantin, Kolombiya ve Meksika'ya gidecek.

Ardından BM Genel Kurulu toplantısı için New York'a geçecek.