Netanyahu'dan gerilimi tırmandıran açıklama

Netanyahu'dan gerilimi tırmandıran açıklama
Birleşmiş Milletler'de bugün düzenlenecek Kudüs oylamasına saatler kala İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan açıklama geldi.

Türkiye ve Yemen'in gündeme getirdiği Kudüs tasarısı, Birleşmiş Milletler'de ABD ve diğer ülkeler arasında krize yol açtı. Bugün Türkiye saatiyle 18.00'da başlayacak Kudüs oturumunda  Başkan Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan kararını yok sayacak tasarı için 93 ülkenin 193'unun oyunu almayı hedefliyor.

Tarihi oylamaya çok az bir süre kala İsrail'den gerginliği tırmandıran bir açıklama geldi.

İsrail Başbakanı Netanyahu, Birleşmiş Milletler için 'yalanlar evi' ifadesini kullandı. İsrail'in BM daimi temsilcisi Dannon ise, uluslararası kuruluşların onayına ihtiyaçları olmadığını savundu.

İsrail Başbakanı, "İsrail devleti bu kararı daha kabul edilmeden önce reddeder. Kudüs başkentimizdir; orada (yerleşimler) inşa etmeye devam edeceğiz ve başta ABDolmak üzere yabancı ülke büyükelçilikleri de Kudüs'e taşınacak. Bu olacak" dedi.

ABD ve dünyayı karşı karşıya getiren oylamada Türkiye'nin başını çektiği blok, Başkan Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan kararını yok sayacak tasarı için 93 ülkenin 193'unun oyunu almayı hedefliyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Twitter'dan oylamaya ilişkin çağrıda bulundu.

İlgili Haberler