Netanyahu'yla ilgili bir iddia daha

Netanyahu'yla ilgili bir iddia daha
İsrail Başbakanı Netanyahu hakkında, danışmanları vasıtasıyla bir yargı yetkilisine, karısı hakkındaki "soruşturmayı kapatma karşılığı başsavcılık teklif ettiği" gerekçesiyle yeni bir dosya daha açıldı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında, iki danışmanının bir mahkeme başkanına eşi Sara Netanyahu hakkındaki yolsuzluk soruşturmasını kapatması için başsavcılık teklif ettiği yönünde yeni suçlamalar yöneltiliyor.

İsrail basının aktardığı polis açıklamasına göre, 1230 nolu yolsuzluk dosyasında, Netanyahu'nun eski basın danışmanları Nir Hefetz ve Eli Kamir'in "bir kamu görevlisine belirli yönde hareket etmesi karşılığında başsavcılığa terfisini" teklif ettiği belirtildi.

İsrail basınında, dönemin bölge mahkemesi başkanı Hila Gerstel'e, başbakanın eşi Sara Netanyahu hakkındaki "sahte fatura düzenleme ve kamu kaynağını suistimal" suçlamalarıyla devam eden soruşturmayı kapatması karşılığında başsavcılık teklif edildiği aktarıldı.

Hefetz ve Kamir, "Bezeq medya şirketinin Netanyahu lehinde yayın yapması karşılığında, mali imtiyazlar elde ettiğine" ilişkin 4000 nolu soruşturma çerçevesinde gözaltında. Polisin 4000 nolu dosyada elde ettiği delillerle 1230 nolu yeni bir soruşturma dosyası açtığı paylaşıldı.

İsrail basınındaki haberlerde, Gerstel'in teklifi reddettiği ancak durumu amiri dışında güvenlik birimlerine ihbar etmediği belirtildi.